Nieuws

VG Hackathon 2020: Kom jij met de oplossing voor meer tijd voor zorg?

20 november 2019

De zorg is in beweging, de werkdruk is erg hoog en er is een flink arbeidsmarkttekort. Het wordt tijd voor zorg! Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april 2020 wordt de tweede editie van de landelijke hackathon in de verstandelijke gehandicaptenzorg georganiseerd. In een week tijd gaan zorgorganisaties in teamverband aan de slag met het oplossen van een probleem. Hoe verminder je de werkdruk? Hoe zorg je voor minder administratie? Hoe ga je om met bezuinigingen en onderbezetting? Hebben jullie als zorgorganisatie dé oplossing hiervoor? Meld je dan nu aan!

VG Hackathon 2020

Wat is de VG Hackathon?

De VG Hackathon werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en was een groot succes met 35 deelnemende zorgorganisaties uit de verstandelijk gehandicaptenzorg. Teams gingen toen aan de slag met oplossingen voor cliëntuitdagingen. Deze tweede editie richt de VG Hackathon zich op de zorgprofessional.

Hackathon staat voor: creatief een probleem oplossen. In de VG Hackathon wordt gewerkt via de Lean Startup-methode. Een methode waarin je in korte fases de oplossing blijft toetsen bij de eindgebruiker. Door het toetsen weten de deelnemers of ze op de goede weg zitten en of het product levensvatbaar is.

Ter voorbereiding op de hackathonweek ontvangt jouw team een uitgebreide briefing en een methodiektraining. Ieder team dient vooraf een pitch in te leveren in de vorm van een filmpje van drie minuten. In deze week worden ook diverse workshops gegeven en inspirerende sprekers uitgenodigd.

Aanmelden

Wil jij met jouw collega’s aan de slag om de werkdruk en de arbeidsmarkttekorten te verminderen? Meld jouw team aan!
Een team bestaat uit maximaal 10 personen, waaronder een captain, zorgprofessionals, een ondernemer en studenten.

Voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen, kijk op de website.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: