Nieuws

VGN Academie viert eerste lustrum

19 mei 2022

Vijf jaar geleden namen een aantal zorgorganisaties en de VGN het initiatief om een ontwikkelcollectief voor de productie van online leertrajecten voor de gehandicaptenzorg op te richten. Inmiddels zijn 67 zorgorganisaties en scholen lid van de VGN Academie en zo’n 110.000 zorgprofessionals kunnen onbeperkt gebruik maken van meer dan 350 leereenheden op 25 relevante thema’s als Dagbesteding, Meldcode huiselijk geweld, Wetgeving en Psychopathologie.

Toegang tot leercontent voor verschillende groepen

De zorgorganisaties kunnen ook verwanten en vrijwilligers toegang geven tot de e-learnings, video’s, praktijkopdrachten en andere leermiddelen. Bij grotere organisaties gaat dat via de eigen leeromgeving (LMS). Medewerkers van kleinere organisaties die vaak niet beschikken over een leeromgeving kunnen de leertrajecten rechtstreeks via de website van de VGN Academie volgen.

De VGN Academie is een groot kennisnetwerk

Door samen te ontwikkelen, bundelen de leden kennis en kunde. Dit bespaart tijd en uiteindelijk ook geld. De VGN Academie is een netwerk van opleidingskundige en inhoudelijke experts die tips uitwisselen over de meest efficiënte manier van leren en ontwikkelen op de werkvloer. Daarnaast wordt samengewerkt met de GGZ Ecademy en de Academie voor Zelfstandigheid. Ontbrekende leerproducten worden vanuit de Academie bij commerciële uitgevers tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden aangekocht. 

Ook lid worden van de VGN Academie?

Ieder jaar in de periode van mei tot en met augustus kunnen alle VGN-leden en scholen voor het beroepsonderwijs (ROC én HBO) zich aanmelden voor een lidmaatschap. Neem voor meer informatie contact op met Paul Westmeijer via paul@vgnacademie.nl. Of vraag een informatiedocument aan via info@vgnacademie.nl.

De VGN Academie bestaat vijf jaar
Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: