Nieuws

VGN-bestuurder Van Hoek in EenVandaag

09 oktober 2012

"Iedere maatregel die we kunnen nemen ter preventie van seksueel misbruik moeten we onderzoeken." Dat zei VGN-bestuurder Jan van Hoek gister in de uitzending van EenVandaag. Hij reageerde daarmee op de stelling van Marten de Bruine, bestuursvoorzitter van Koninklijke Visio, die pleit voor een signaleringslijst voor hulpverleners die grensoverschrijdend gedrag vertonen.

"Als een signaleringslijst een extra bijdrage kan leveren, dan willen we daar - mits juridisch goed onderbouwd - zeker aan meewerken", aldus Van Hoek. Wat de VGN-bestuurder er tijdens het interview ook nog aan toevoegde, maar wat niet is uitgezonden, is dat een signaleringslijst nooit de enige oplossing van het probleem kan zijn.

Verder biedt Van Hoek zijn verontschuldigingen aan slachtoffers van seksueel misbruik in instellingen aan. "Deze kwetsbare mensen moeten in onze instellingen veilig zijn. Als dat niet het geval is, dan moeten wij ons daar diep voor schamen en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het weer veilig wordt."

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag met Jan van Hoek.