Nieuws

VGN-netwerkbijeenkomst communicatie ‘Decentralisaties in het sociale domein: een communicatieve uitdaging!

23 december 2013

Op dinsdagmiddag 28 januari 2014 organiseert de VGN een netwerkbijeenkomst voor de communicatiemedewerkers van haar leden, met het thema ‘Decentralisaties in het sociale domein: een communicatieve uitdaging!’ Intussen hebben zich al zo'n 100 communicatiecollega's uit het hele land zich aangemeld.

Update: Vanwege de grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om u in te schrijven.

Programma

Tijdens de netwerkbijeenkomsten communicatie speelt het delen van casuïstiek en ervaringen uit de praktijk een grote rol. Zo ook deze keer. We zijn verheugd dat een aantal instellingen bereid is hun praktijkvoorbeelden te delen. Het interactieve programma biedt volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Dagvoorzitter Odile Rasch (communicatieadviseur en gemeenteraadslid) zal u uitdagen actief deel te nemen aan het programma.

We starten de dag met een inleiding van Maartje van Boekel, manager communicatie bij de VGN, waarin ze de laatste informatie vanuit het ministerie van VWS over het communicatieplan Hervorming langdurige zorg deelt. Marieke van Dommele (manager Communicatie & Marketing Amerpoort) en Wilma Kossen (adviseur, trainer en coach) geven een doorkijkje naar de transitie waar de gehandicaptenzorg voor staat. Tijdens hun interactieve presentatie ‘Veranderkracht: goede gesprekken in moeilijke tijden’  delen ze praktijkvoorbeelden uit het project 'Dagbesteding Dichtbij' bij Amerpoort. Door forse bezuinigingen op het vervoer moesten 250 cliënten wisselen van dagbestedingslocatie.

In de presentatie ‘De gezondheidszorg moet zichzelf opnieuw uitvinden’ vertelt Marian Draaisma,  marketing director bij Pluryn, over de impact van technologie (social media, ontwikkelingen online) binnen de marketing en communicatie. Verder komen ook de communicatiecollega’s van Reinaerde, Promens Care en Zozijn komen vertellen over hun ervaringen met de decentralisaties.

Tot slot houden we een netwerkspel, neem daarvoor uw visitekaartje mee!

 

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen