Nieuws

VGN organiseert vijf regiobijeenkomsten over kwaliteit en opleiden in de gehandicaptenzorg

19 september 2023

In november en december organiseert de VGN in vijf regiobijeenkomsten over kwaliteit en opleiden. Overkoepelend thema is: bekwaam worden en je bekwaam voelen in het leveren van kwalitatief goede zorg. In het ochtendprogramma staat het thema kwaliteit centraal. In het middagprogramma het thema opleiden. Deelnemers kunnen een specifiek dagdeel aanwezig zijn, maar ook beide dagdelen.

handen met papieren poppetjes klein

Ochtendprogramma: kwaliteit 

Het ochtendprogramma (9.45 tot 12.15 uur) van de regiobijeenkomsten is interessant voor kwaliteitsfunctionarissen, zorgprofessionals en andere betrokken partijen. Het is een vervolg op de Roadshow Werken met het Kwaliteitskompas die we eind 2022 zijn gestart. Centraal staat de inrichting van de nieuwe kwaliteitscyclus. Hoe breng je op een vernieuwende manier kwaliteit in beeld? En hoe werk je daarin samen met mensen met een beperking, verwanten, zorgprofessionals, raad van bestuur en raad van toezicht?  

Ook komt het werken met de Leidraad Perspectief op Persoonsgerichte Zorg aan bod. Want, wat is goede, persoonsgerichte zorg voor mensen met een intensieve zorgvraag eigenlijk? En hoe geef je daar bekwaam invulling aan? 

Middagprogramma: opleiden 

Het middagprogramma (13.15 tot 16.00 uur) is interessant voor opleidingsadviseurs en -managers, HR-adviseurs, leden van de examencommissies en mbo- en hbo-docenten. Aan bod komen vraagstukken over werkbegeleiding, de inzet van zij-instromers met mbo-certificaten, het anders verantwoorden van skills en taakdifferentiatie.  

Grote onderwerpen waar gezamenlijke denkkracht voor nodig is: van collega’s, opleidingsorganisaties en zorgorganisaties die al het een en ander in gang gezet hebben. Welke oplossingen sluiten aan bij de ontwikkelingen in de regio? 

Verbindende netwerklunch 

Tussen het ochtend- en het middagprogramma is een netwerklunch georganiseerd (12.15 tot 13.00 uur), zodat er contacten gelegd kunnen worden tussen de wereld van kwaliteit en opleiden. Deelnemers kunnen samen verder praten over ‘bekwaam worden en je bekwaam voelen in het leveren van kwalitatief goede zorg’. 

Aanmelden en data 

Onderstaand is een overzicht van wanneer en waar de regiobijeenkomsten plaatsvinden. Wil je deelnemen? Klik op de betreffende datum en meld je aan via het aanmeldformulier. Via die link vind je ook meer informatie over het programma.

  • 10 november bij ASVZ in Sliedrecht (regio west) VOLGEBOEKT
  • 17 november bij het Noorderpoort College in Assen (regio noord) VOLGEBOEKT
  • 21 november bij de VGN in Utrecht (regio midden) VOLGEBOEKT
  • 29 november bij Amarant in Tilburg (regio zuid) VOLGEBOEKT
  • 7 december bij Elver in Nieuw Wehl (regio oost) 

 

Ronella Bleijenburg