Nieuws

VGN zoekt innovaties voor Gehandicaptenzorgprijs 2018!

30 april 2018

Ken jij technologische innovaties in de gehandicaptenzorg die ervoor zorgen dat mensen met een beperking een aangenamer leven kunnen leiden? Meld jouw innovatie aan voor de Gehandicaptenzorgprijs 2018 of draag die van een ander voor. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000 euro. De inzendingstermijn is verlengd, innovaties aanmelden kan tot en met zondag 10 juni 2018.

In de gehandicaptenzorg worden allerlei slimme oplossingen ontwikkeld die zorgen dat mensen met een beperking het leven zelf beter kunnen organiseren. Voorbeelden kunnen zijn games die het nadenken over eigen gevoelens en gedachten stimuleren of apps die de zelfredzaamheid van mensen met een beperking bevorderen.

VGN roept iedereen op na te denken over welke innovatie in aanmerking kan komen voor de prijs. Daarbij gelden inzendingscriteria, zoals dat het om een innovatie gaat die is afgerond en verschenen is tussen 29 april 2016 (sluitingstermijn vorige ronde) en 30 april 2018. De innovatie dient gebaseerd te zijn op onderzoek of de waarde van de innovatie kan worden aangetoond door evaluatie- of effectonderzoek.

Vakjury

Alle inzendingen worden dit jaar beoordeeld door een vakjury. Na alle inzendingen komt de jury tot een ‘shortlist’, waaruit drie genomineerden worden gekozen. Onder voorzitterschap van Martin Boekholdt, voorzitter van de landelijke stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, wordt in oktober de winnaar bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2018.

Prijs

De winnaar ontvangt een geldbedrag van €10.000 euro en een kunstwerk. Daarnaast ontvangen de andere twee genomineerden een geldbedrag van €2.500 euro.

Aanmelden

De inschrijving voor de Gehandicaptenzorgprijs 2018 is gesloten. 

Kennisbeleid

De Gehandicaptenzorgprijs wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. In het kader van haar kennisbeleid wil VGN gehandicaptenzorginstellingen stimuleren tot kennisontwikkeling en kwaliteitsverbetering belonen om de kwaliteit van het leven van mensen met een beperking te vergroten.

Voor meer informatie over de Gehandicaptenzorgprijs 2018 kunt u contact opnemen met Lotte Pulles, lpulles@vgn.nl

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: