Nieuws

Video winnaar Gehandicaptenzorgprijs 2014: boek 'Spraaktaal'

20 november 2014

'Ik laat mensen het boek lezen, zodat ik zelf niet hoef uit te leggen wat een taalstoornis is, want dat kost mij heel veel energie'. Dit vertelt één van de gebruikers van het boek 'Spraaktaal'. Dit boek is winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2014. In de video die de VGN in het kader van de prijs heeft laten maken, legt Jet Isarin (Koninklijke Kentalis) uit wat het boek inhoudt en waarom ze het heeft geschreven.

Spraaktaal is een gids en werkboek tegelijk, bedoeld voor jongeren met een taalstoornis. Het boek biedt informatie over taalstoornissen en de werkbladen bieden jongeren handvatten om te denken en praten over hun leven met een taalstoornis. Het boek is ook nuttig voor mensen die betrokken zijn bij jongeren met een taalstoornis, zoals begeleiders en familie.

Klik op de afbeelding om de video over Spraaktaal te bekijken.

Gehandicaptenzorgprijs 2014

De video over het boek 'Spraaktaal' heeft de VGN laten maken in het kader van de Gehandicaptenzorgprijs. Het dementiespel 'Weten, vergeten en ...begeleiden' van Arianne Uijl-Blijenberg (ASVZ) heeft de tweede prijs gekregen. Het spel helpt begeleiders in de gehandicaptenzorg om op een aansprekende en laagdrempelige manier om te gaan met cliënten met een verstandelijke beperking en dementie.