Nieuws

Vlaggendag voor de Sustainable Development Goals (SDG's)

06 september 2022

De Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, gaan over belangrijke uitdagingen: van armoede en genderongelijkheid, tot de klimaatcrisis. Op 23 september 2022 vindt voor het derde jaar de SDG-vlaggendag plaats, zodat organisaties kunnen laten zien dat ze deel uitmaken van de mondiale beweging.

SDG vlaggendag 23 september 2022

De 17 doelen

De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

23 september SDG-vlaggendag

VNO-NCW en MKB-Nederland zetten het ondernemen voor brede welvaart centraal en roepen op om de SDG vlag te laten wapperen. Door de SDG-vlag te hijsen, tonen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijsinstellingen hun commitment aan deze duurzame ontwikkelingsdoelen. Op deze manier laten we zien dat we de handen ineenslaan, om samen te werken aan grote nationale en mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, gender equality, biodiversiteit en eerlijk werk.

Er zijn goede resultaten bereikt in de afgelopen zeven jaar dat de SDG’s bestaan, maar er moet ook nog heel veel gebeuren, willen we in de richting van het behalen van de doelen in 2030 komen. 

Meedoen en meer informatie

Voor meer informatie over de campagne en meedoen kan je terecht op de SDG vlaggen campagne website. Meer informatie over de 17 doelen is hier te vinden.