Nieuws

Voordejeugd.nl – platform voor versnelling in de jeugdsector

05 november 2019

Partners in de jeugdsector lanceren op dinsdag 5 november een gezamenlijk platform waarop professionals, jeugd(hulp)aanbieders, overheden en kennisinstellingen samen laten zien hoe zij werken aan verbetering en versnelling in de zorg voor jeugd. De VGN is één partijen die deelneemt aan dit platform.

Voordejeugd website live

De zorg voor jeugd samen steeds beter maken. Dat is het doel waaraan professionals, jeugd(hulp)aanbieders, overheden en kennisinstellingen zich – onder de vlag van het programma Zorg voor de Jeugd – voor de komende jaren hebben gecommitteerd. Om dit doel te bereiken, gaan zij actief samenwerken. Niet vanachter een bureau, maar in de lokale praktijk. Om te laten zien wat er de komende jaren gebeurt én wordt bereikt in de zorg voor jeugd, is een platform opgezet: Voordejeugd.nl. 

Voordejeugd.nl is gemaakt voor en door professionals, aanbieders, gemeenten en kennisstellingen. Gebruikers in het hele land delen op deze interactieve plek kennis en ervaring, wisselen informatie uit en doen inspiratie op uit bewezen goede voorbeelden. In de praktijk. Met het doel dilemma’s en knelpunten weg te nemen die professionals en gemeenten in de dagelijkse praktijk tegenkomen. Met het doel praktische oplossingen te vinden voor vaak taaie vraagstukken. Met het doel van elkaar te leren in de praktijk. Van casuïstiek, experimenten en vooral door te ervaren wat werkt.  Zo draagt het platform Voordejeugd.nl bij aan een lerend jeugdstelsel. In het belang van kinderen, jongeren en gezinnen die hulp nodig hebben.

Zelf aan de slag?
Ook meehelpen de zorg voor jeugd beter te maken? Ga naar Voordejeugd.nl en ontdek wat jij zelf kunt doen. De regiopagina’s tonen wat er in jouw regio in de jeugdsector gebeurt. Sluit aan bij workshops of werkateliers, geef je op voor een lerende bijeenkomst of neem contact op met een van de regioambassadeurs. Zij helpen je graag verder. Via de Voordejeugd.nl kun je ook contact opnemen met het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ). Zij zijn overal in het land beschikbaar om inzet en activiteit ter verbetering van de zorg voor jeugd te ondersteunen. 
www.voordejeugd.nl

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: