Nieuws

Webinar Middin: 'Betrek verwanten meer bij de zorg'

24 november 2014

Donderdagavond 13 november organiseerde Middin, samen met coachingsbureau Lumen, voor de eerste keer een webinar voor ouders en verwanten van cliënten. Zo’n dertig personen namen als toehoorder deel aan het webinar, waarin drie verwanten van Middin met elkaar in gesprek gingen. De deelnemers konden het gesprek vanachter de eigen pc thuis volgen. Tijdens het webinar konden zij via polls hun mening laten horen. Aan het eind maakte een aantal personen gebruik van de mogelijkheid om via een chatfunctie te reageren.

De voorzitter van de raad van bestuur, Gertrude de Brink, opende het webinar en reageerde na afloop: “Het eerste webinar met mantelzorgers is voor ons een succesvolle en moderne manier gebleken om met verwanten van gedachten te wisselen. Wij zien het als een goede aanzet om met onze medewerkers in gesprek te gaan over hoe we betere aansluiting kunnen vinden bij informele zorg.”.

Relatie tussen verwant en professional
Thema van het webinar was ‘Voelt u zich gehoord?’. Onderwerp van gesprek was de relatie tussen de verwant en de professional. Er werd ingegaan op de verschillende rollen die een verwant in deze vervult; als partner in zorg, familielid, hulpvrager en ervaringsdeskundige. De deelnemers wisselden hierover ervaringen en tips uit.

Als zorgpartner voelden de deelnemers zich over het algemeen door Middin redelijk erkend. Ook was er tevredenheid over de zorg voor de relatie tussen de verwant en zijn naaste. Uit de poll bleek echter dat Middin beter gebruik kan maken van de ervaringsdeskundigheid van de mantelzorger. Ook zouden begeleiders actiever aandacht mogen geven aan hoe het met de mantelzorger zelf gaat.

Online
Middin stelt het webinar online beschikbaar voor medewerkers om terug te kijken en luisteren en zorgmanagers kunnen het onderwerp binnen het team bespreekbaar maken. Andere geïnteresseerden kunnen het webinar via deze link op de website van Middin terugluisteren.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: