Webinar voor gehandicaptenzorg: Hormonen en de impact op je sociale leven

De impact van hormonale klachten op je werk en sociale leven kan groot zijn. Daarom biedt Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) gratis webinars, podcasts en andere tools aan met waardevolle informatie. Op 28 november is het laatste webinar, waarin je meer te weten komt over de impact van hormonen op je relaties. Want hormonale schommelingen hebben wel degelijk invloed op je sociale leven. Gelukkig kan jijzelf, maar ook je omgeving, actie ondernemen om je klachten te verminderen.

tekst blijf hormonen de baas + impact van hormonale klachten op de werkvloer + schrijf je in voor gratis webinars

Bijna iedereen krijgt in het leven te maken met hormonale klachten. Bijvoorbeeld omdat je menstrueert, omdat jijzelf of je partner zwangerschapsklachten heeft of omdat een collega in de overgang komt. Dit kan grote impact hebben op het werk. Meer kennis en begrip kan helpen om dit bespreekbaar te maken.

Iedere maand staat er daarom een nieuw thema centraal in de webinarreeks die StAG aanbiedt over hormonale klachten. Afgelopen maand was het thema: de impact van hormonen op de gemoedstoestand. November staat in het teken van het laatste thema van de reeks, namelijk: hormonen en relaties.

Laatste webinar: hormonen en de impact op je sociale leven

Je hormonen kunnen ervoor zorgen dat je spanning ervaart, de verbinding verliest, je meer op jezelf wil zijn of minder goed tegen prikkels kan. Dit heeft invloed op je relatie en je sociale leven. Tijdens het webinar op 28 november gaat het specifiek over de impact van hormonen op je omgeving. Tijdens het webinar behandelen experts onderwerpen zoals:

  • Wat is de impact van hormonen op je omgeving?
  • Hoe kan je partner helpen jouw klachten te verminderen?
  • Hoe ga je hierover het gesprek aan?
  • Welke oplossingen en tips zijn er om deze klachten te verminderen? 

Schrijf je in voor dit webinar

Mee over het project: De impact van hormonale klachten op werk 

StAG duikt dieper in de wereld van hormonen. Samen met Care for Women is StAG een programma gestart waarin ze aandacht vragen voor dit onderwerp, het gesprek hierover stimuleren en waarin ze aanbod ontwikkelen dat hieraan bijdraagt. Dit (gratis) programma is niet alleen voor vrouwelijke werknemers, maar ook voor de mannelijke collega´s, leidinggevenden, bestuursleden en het thuisfront.

Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update.