Nieuws

Website Zorgprestatiemodel live per 30 september 2019

03 oktober 2019

Op 30 september 2019 is de website over het Zorgprestatiemodel gelanceerd. Het Zorgprestatiemodel is vanaf 2020 de nieuwe bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg.

Afbeelding homepage zorgprestatiemodel

Per 1 juni 2019 is een programma gestart waarin veldpartijen samenwerken aan de verdere uitwerking en implementatie van het zorgprestatiemodel én aan de verdere ontwikkeling van de zorgvraagtypering: het programma zorgprestatiemodel ggz en fz.  Informatie over de ontwikkeling van het Zorgprestatiemodel kun je vinden op http://www.zorgprestatiemodel.nl.


Wat is dat, het zorgprestatiemodel? 

Het zorgprestatiemodel is vanaf 2022 de nieuwe bekostiging voor geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Het wordt een bekostiging met eenvoudige regels en duidelijke nota’s. Met eerlijke vergoedingen voor gepaste zorg. En met niet meer administratie dan nodig is. De hoofdlijnen van het model zijn al bekend. Brancheorganisaties, zorgverleners en overheid werken die hoofdlijnen in 2019 en 2020 samen verder uit in het programma Zorgprestatiemodel. In 2021 kijken we of alles voor iedereen goed werkt. 

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: