Nieuws

Werk mee aan de IT: webinars

05 juli 2021

We weten inmiddels dat we in de zorg steeds digitaler gaan werken en digitaler moeten werken. IT is daarbij het fundament voor iedere zorgorganisatie. Daarom hebben ActiZ en de VGN de handen ineen geslagen om tijdens webinars in de reeks 'Werk mee aan de IT' verschillende aspecten van digitaal werken uit te lichten. Op deze pagina vind je een overzicht van de webinars die al hebben plaatsgevonden en van de aankomende webinars.

vinger wijst naar glas met patronen erop

'IT als fundament voor de toekomst'

Tijdens dit webinar over de basis IT structuur vertellen VTT-organisaties Livio en Saffier waarom en hoe zij hebben gezorgd dat hun netwerk toekomstproof is.

'Werk mee aan de IT: infrastructuur’

In dit webinar in de reeks 'Werk mee aan de IT in de VVT' vertelt zorgorganisatie Groenhuysen meer over hun verandertraject naar een nieuwe innovatieve ICT infrastructuur.

'Toegang en identiteit'

Tijdens dit webinar gaan we verder in op de toegang en identiteit. Wat moet je als zorgorganisatie geregeld hebben om dit goed te laten verlopen? Hoe ga je om met uitzonderingssituaties en hoe waarborg je de veiligheid? Vanuit welke visie werk je? SGL-zorg en 's Heeren Loo delen hun ervaringen over dit onderwerp.

'Webinar Robotic Process Automation (RPA)'

In dit webinar aandacht voor RPA: Robotic Process Automation. RPA automatiseert repetitieve processen en werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld op het gebied van administratie en IT-support.

'E-Health'

Tijdens het webinar staan we stil bij het belang van E-Health. Wat verstaan we er onder, welke vormen en clasificering van E-Health zijn er en welke praktijkvoorbeelden kennen we al? Koraal, Philadelphia en InteraktContour delen geleerde lessen uit de praktijk. In het laatste deel van het webinar kijken we naar de faseringen (innovatie tot implementatie) en naar hoe we samen verder komen. Zodat u aan de slag kunt met E-Health of verder kunt waar u al begonnen bent. De presentatie van het webinar tref je onder de opname aan.

9 november: webinar 'Veiligheid en ICT' 

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers optimaal en veilig kunnen werken? Op welke manieren bescherm je de gegevens van cliënten en zorg je dat de ICT beveiligd is tegen invloeden van buitenaf. Over deze en andere aspecten gaan we het hebben tijdens dit webinar. Leden van de VGN delen hun ervaringen op dit gebied.

7 december: webinar 'Inkoop van ICT: waar let je op?'

Hoe ga je om met het uitvragen van ICT diensten en ICT contracten  en waar moet je op letten? Tijdens dit webinar gaan we in op het proces, en tips en tricks voor inkoop.

Webinar: Werk mee aan de IT: Veiligheid en ICT deel 2 (8 maart 2022)

Hoe ga je om met de processen over digitale veiligheid binnen jouw organisatie? Hoe leg je dat uit aan medewerkers, wie infomeer je nog meer en is de RvB ingelicht en aangehaakt? De impact kan immers groot zijn. Iedereen binnen de organisatie maakt gebruik van de systemen. We willen uiteraard dat dit veilig gebeurt. Welke bijdrage kan jij daaraan leveren?

Riny van de Pol, veiligheidskundige en functionaris gegevensbescherming bij Severinus, neemt je mee in dit onderwerp. Daarnaast stelt Severinus een boekje beschikbaar met achtergrondinformatie over de AVG en praktische tips om zorgvuldig met privacy om te kunnen gaan. Dit boekje is hieronder te downloaden.

De veranderende ICT organisatie (5 juli 2022)

Wat is het ideaalbeeld van een IT-afdeling binnen een zorgorganisatie en bereiken we dat beeld al? Wat zijn de actuele thema’s waarvan ondersteld wordt dat deze binnen de afdeling geregeld worden? En is dat mogelijk? Kortom, vraagt de ICT organisatie in de zorg om een verandering?

Bij deze vragen stonden we uitgebreid stil tijdens het webinar. Daarnaast keken we naar de rol van ICT binnen toekomstbestendige zorg. Maar ook naar cliëntgerichte zorg, innovatie en de verwachte trends. Hans Neijzen, informatiemanager bij Sherpa, vertelde over deze onderwerpen.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: