Nieuws

Werk mee aan de IT: webinars

We weten inmiddels dat we in de zorg steeds digitaler gaan werken en digitaler moeten werken. IT is daarbij het fundament voor iedere zorgorganisatie. Daarom hebben ActiZ en de VGN de handen ineen geslagen om tijdens webinars in de reeks 'Werk mee aan de IT' verschillende aspecten van digitaal werken uit te lichten. Op deze pagina vind je een overzicht van de webinars die al hebben plaatsgevonden en van de aankomende webinars.

vinger wijst naar glas met patronen erop

'IT als fundament voor de toekomst'

Tijdens dit webinar over de basis IT structuur vertellen VTT-organisaties Livio en Saffier waarom en hoe zij hebben gezorgd dat hun netwerk toekomstproof is.

'Werk mee aan de IT: infrastructuur’

In dit webinar in de reeks 'Werk mee aan de IT in de VVT' vertelt zorgorganisatie Groenhuysen meer over hun verandertraject naar een nieuwe innovatieve ICT infrastructuur.

'Toegang en identiteit'

Tijdens dit webinar gaan we verder in op de toegang en identiteit. Wat moet je als zorgorganisatie geregeld hebben om dit goed te laten verlopen? Hoe ga je om met uitzonderingssituaties en hoe waarborg je de veiligheid? Vanuit welke visie werk je? SGL-zorg en 's Heeren Loo delen hun ervaringen over dit onderwerp.

'Webinar Robotic Process Automation (RPA)'

In dit webinar aandacht voor RPA: Robotic Process Automation. RPA automatiseert repetitieve processen en werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld op het gebied van administratie en IT-support.

'E-Health'

Tijdens het webinar staan we stil bij het belang van E-Health. Wat verstaan we er onder, welke vormen en clasificering van E-Health zijn er en welke praktijkvoorbeelden kennen we al? Koraal, Philadelphia en InteraktContour delen geleerde lessen uit de praktijk. In het laatste deel van het webinar kijken we naar de faseringen (innovatie tot implementatie) en naar hoe we samen verder komen. Zodat u aan de slag kunt met E-Health of verder kunt waar u al begonnen bent. De presentatie van het webinar tref je onder de opname aan.

14 september: webinar 'Kosten van ICT: hoe leg je de relatie tussen kosten en opbrengsten?'

Zoals de benchmark 2020 van M&I partners laat zien, bedragen de gemiddelde kosten van ICT in de care 4,2%. Dat aandeel stijgt  elk jaar en we zijn bij wijze van spreken pas net begonnen met de digitalisering in de care. Er zijn nog veel investeringen nodig, terwijl bestuurders de puzzel moeten leggen hoe de beperkte investeringsruimte te verdelen over verschillende aandachtsgebieden. De grote vraag bij ICT investeringen is dan vaak ook: het kost veel, maar wat levert het uiteindelijk op? Dit is niet altijd kwantificeerbaar. Maar hoe kun je dan wel kijken naar de financiële kant van ICT?

Hoe voer je dit gesprek met je bestuurder? Bespreek je de relatie tussen digitale volwassenheid en het rendement dat dit oplevert binnen jouw organisatie? Bijvoorbeeld ten aanzien van een hogere medewerkerstevredenheid en een lager verloopcijfer? En hoe stuur je jouw ICT leverancier(s) aan? Doe je dit alleen op basis van harde kpi’s of stel je de gebruikersbeleving ook centraal?   

In dit webinar vertellen een zorgorganisatie en een adviseur/expert meer over dit onderwerp en gaan zij met jou hierover in gesprek.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

26 oktober: webinar 'Veiligheid en ICT' 

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers optimaal en veilig kunnen werken? Op welke manieren bescherm je de gegevens van cliënten en zorg je dat de ICT beveiligd is tegen invloeden van buitenaf. Over deze en andere aspecten gaan we het hebben tijdens dit webinar. Leden van de VGN delen hun ervaringen op dit gebied.

Aanmelden

Aanmelden kan op deze pagina.

7 december: webinar 'Inkoop van ICT: waar let je op?'

Hoe ga je om met het uitvragen van ICT diensten en ICT contracten  en waar moet je op letten? Tijdens dit webinar gaan we in op het proces, en tips en tricks voor inkoop.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

Deze pagina is een onderdeel van: