Werkplaats juridische kennis

De VGN is samen met Vilans gestart met de werkplaats ‘juridische kennis ontsloten’. Doel van de werkplaats is ervoor te zorgen dat begeleiders in de gehandicaptenzorg door middel van een online kennisdossier op het Kennisplein Gehandicaptensector toegang hebben tot praktische juridische kennis.

In dit online kennisdossier worden als eerste de thema’s privacy, beroepsgeheim en vertegenwoordiging (volwassenen, kinderen, overgang 18-/18+) uitgewerkt. De basis van het kennisdossier zijn de rechten van de cliënt.

Een eerste actie is het beantwoorden van veelgestelde vragen vanuit de praktijk die door juristen zijn verzameld die werkzaam zijn bij gehandicaptenzorgorganisaties. Door te werken met een digitaal begeleiderspanel toetsen we of de inrichting van het kennisdossier ook werkt voor de praktijk. 

We willen graag weten hoe op dit moment bij organisaties kennis rond deze thema’s wordt aangeboden. We zijn op zoek naar bruikbare tools en producten die worden gebruikt. Denk hierbij aan richtlijnen, workshops, spelmateriaal, folders etc.

Oproep:

Wil je deelnemen aan het digitale begeleiderspanel om de inhoud van de werkplaats mee vorm te geven? Of zijn er in jouw organisatie bruikbare instrumenten die je kunnen delen? Graag! Stuur dan een mail aan Tamara Streng van Vilans (t.streng@vilans.nl).

Deze pagina is een onderdeel van