Nieuws

Wim Kos (ASVZ) genomineerd voor Zorgmanager van het Jaar

22 februari 2013

Wim Kos, bestuursvoorzitter van VGN-instelling ASVZ, is genomineerd voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2013. De twee andere genomineerden zijn Olof Suttorp, bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis in Breda, en Thea Heeren, bestuursvoorzitter van GGZ Centraal in Amersfoort. Op 11 april wordt bekend wie van hen zich een jaar lang Zorgmanager van het Jaar mag noemen.

Wim Kos geeft leiding aan ASVZ, een aanbieder van gehandicaptenzorg met een jaaromzet van circa 230 miljoen euro. Ook is hij voorzitter van het bestuurdersoverleg van Carante Groep, een samenwerkingsverband van elf onafhankelijke instellingen in de care.

Olof Suttorp geeft leiding een van de grootste ziekenhuizen van het land met een jaaromzet van circa 330 miljoen euro met 4.500 medewerkers. Thea Heeren is eindverantwoordelijk voor GGZ Centraal, een organisatie die jaarlijks ongeveer 40.000 cliënten behandelt. Er werken 3.800 medewerkers.

Zorgmanager van het Jaar
De prijs Zorgmanager van het Jaar is al jaren een begrip in de gezondheidszorg. Deze prijs wordt al meer dan vijftien jaar uitgereikt aan managers in de gezondheidszorg die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door hun bijzondere managementprestaties.

Eerdere winnaars zijn Eelco Damen van Cordaan, Emile Lohman, destijds bestuursvoorzitter van UMC St. Radboud en Marjanne Sint van de Isala klinieken. De genomineerden zijn voorgedragen door mensen uit de eigen organisatie en door stakeholders.

Op 11 april wordt bekend welke bestuurder zich een jaar lang Zorgmanager van het Jaar mag noemen. Ook is er een uitreiking voor Talent van het Jaar. De uitreiking vindt plaats tijdens een congres bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De Zorgmanager van het Jaar ontvangt de ING Excellence Trofee en een leergang van Avicenna ter waarde van € 10.000,-, het Talent van het Jaar krijgt de Zorgvisie Grow/Work award overhandigd.