Nieuws

Zeven vuistregels voor expertise in de toegang tot jeugdhulp

29 oktober 2015

Het is belangrijk om de toegang te verrijken met specialistische kennis, vindt het ambassadeursnetwerk Zorglandschap. Het netwerk heeft hiervoor zeven vuistregels opgesteld.
 

Wijkteams, huisartsen, scholen en consultatiebureaus zijn voor burgers een natuurlijke plek om zich te melden met een hulpvraag. De werkgroep Zorglandschap benadrukte eerder dit jaar dat het belangrijk is dat de toegang wordt verrijkt met specialistische kennis.

Specialistische kennis cruciaal
Specialistische kennis is cruciaal om de kennis en kunde van de (generalistische) professional in de toegang te vergroten. Enerzijds kan ‘de voorkant’ zo meer problemen zelf oplossen. Anderzijds kan de ‘voorkant’ zo beter beoordelen wanneer direct specialistische hulp nodig is.

7 vuistregels!
Gemeenten en aanbieders staan voor de opgave om deze verandering in gang te zetten. Om hen in dit proces te ondersteunen heeft het ambassadeursnetwerk Zorglandschap de notitie 'Zeven vuistregels voor de toegang jeugdhulp' opgesteld. Zo zijn de toegangsmedewerkers zelf beter in staat om de ondersteuningsbehoefte in beeld te brengen en jeugdigen met complexe hulpvragen te helpen.

Foto van Maartje van der Rijt
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maartje van der Rijt

Deze pagina is een onderdeel van: