Nieuws

ZN publiceert sjabloon meerzorg - nieuwe versie gepubliceerd op dinsdag 28 augustus

14 augustus 2012

Zorgverzekeraars Nederland publiceerde dinsdag 14 augustus 2012 het sjabloon meerzorg (het dagprogramma). Na signalen van aanbieders zijn inmiddels enkele aanpassingen doorgevoerd. De aangepaste versie is op dinsdag 28 sugustus in de bijlage opgenomen. De oude versie is verwijderd.

Het sjabloon kunnen instellingen vanaf nu gebruiken om extra bekostiging aan te vragen voor cliënten met een extreem zware zorgvraag. Het gaat om aanvragen voor nieuwe cliënten of hertoetsingen van bestaande cliënten die in aanmerking komen voor deze extra bekostiging; de huidige beleidsregels Extreme Zorgzwaarte en Bijzondere Zorgplannen. De nieuwe regeling Meerzorg vervangt vanaf 1 januari 2013 de huidige beleidsregels.

Zijn er binnen uw instelling cliënten bij wie het CCE-advies (dat recht geeft op de meerzorg) per 1 januari 2013 vervalt? Dien dan voor 1 oktober 2012 de heraanvraag in bij uw zorgkantoor. Omdat de nieuwe werkwijze (protocol en dagprogramma) recent gepubliceerd zijn, heeft u slechts korte tijd om een hertoetsing aan te vragen. 

Op verzoek van lidinstellingen zijn inmiddels enkele aanpassingen doorgevoerd. In de bijlage is de nieuwe versie van het sjabloon meerzorg opgenomen en tevens is er een invulinstructie toegevoegd. De belangrijkste wijzigingen t.o.v. de vorige versies zijn:

 

-       Tarieven vrij bewerkbaar gemaakt

-       Fout in eerste regel dagprogramma opgelost

-       Alle Excel 2007-zichtformules herschreven naar Excel 2003-formules

-       Alle controleformules gecorrigeerd naar Excel 2003

Deze nieuwe versie vindt u in de bijlage. De oude versie is verwijderd.

Deze pagina is een onderdeel van: