Nieuws

Zorginstituut Nederland zoekt ‘Good Practices in de langdurige zorg’

07 december 2015

Om de kwaliteit van de zorg in Nederland te verbeteren, is het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te delen. Het Zorginstituut Nederland verzamelt daarom alle kwaliteitsproducten binnen de gezondheidszorg in een Kwaliteitsbibliotheek op zorginzicht.nl. Ook organisaties in de gehandicaptenzorg worden opgeroepen om hun producten aan te melden bij dit platform.

‘Good Practices in de langdurige zorg’

De Kwaliteitsbibliotheek moet een compleet en gemakkelijk te raadplegen overzicht worden van kwaliteitsproducten, zoals richtlijnen, meetinstrumenten en kwaliteitsstandaarden. In deze online bibliotheek zijn ook de ‘Good Practices in de langdurige zorg’ opgenomen. Deze Good Practices zijn interventies in de langdurige zorg die op basis van ervaring of onderzoek kwalitatief goede zorg opleveren of de kwaliteit van de zorg verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn een werkpraktijk, een zorgvorm of een bepaalde aanpak.

Voordelen Kwaliteitsbibliotheek op een rij

Heeft u binnen uw organisatie Good Practices of kwaliteitshandvatten waar u goede ervaringen mee heeft? Meld deze dan aan bij de Kwaliteitsbibliotheek, zodat uw kwaliteitsverbetering in de landelijke etalage komt te staan. Andere partijen die de website bezoeken, zoals zorgprofessionals, zorggebruikers, financiers van zorg en kennisinstituten, kunnen hier vervolgens weer lering uit trekken.

Naast het verwerven van landelijke bekendheid, zijn er ook andere voordelen aan het opnemen in de Kwaliteitsbibliotheek:

  • De bijdrage die geleverd wordt aan de kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg
  • Geïnspireerd worden door kwaliteitsvoorbeelden uit andere sectoren (ouderenzorg of geestelijke gezondheidszorg) en genomineerde Good Practices
  • Raadplegen van één overzichtelijke vindplaats van alle kwaliteitsdocumenten
  • Een gemakkelijk opstap om in aanmerking te komen voor een ‘erkende interventie’
  • Eenvoudig beheer van een eigen account

Hoe aanmelden?

Het aanmelden gaat heel eenvoudig door een account aan te vragen bij het Zorginstituut via zorginzicht.nl. Meer informatie over de Kwaliteitsbibliotheek en het aanmelden van Good Practices, kunt u lezen in de bijlages hieronder.

Deze pagina is een onderdeel van: