Artikelen door Redactie VGN

 1. Met ingang van 1 januari 2023 is bij Zuyd Hogeschool (Limburg) een nieuw bijzonder lectoraat van start gegaan: Begrijpelijk Communiceren. Dit is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met zorgorganisatie Koraal. Het bijzonder lectoraat richt zich op communicatiekwetsbare cliënten in de zorg- en welzijnssector, zodat zij beter kunnen deelnemen aan de maatschappij en sterker komen te staan in hun eigen zorgproces.

  • Meedoen in de samenleving
  • Visie 2030
 2. Een groep van 17 gemotiveerde cliënten van Gemiva heeft dit jaar de training tot ambassadeur gevolgd. Met succes. Zij hebben onder andere geleerd hoe belangrijk goede communicatie is. Hoe breng je je enthousiasme over? Hoe presenteer je jezelf? Deze ambassadeurs zijn het gezicht van Gemiva. Zij zetten hún verhaal in voor verschillende doeleinden.

 3. Donderdag 20 oktober is de website Onlineflirten.steffie.nl gelanceerd. Leer Zelf Online heeft samen met ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen de uitleg op deze website gemaakt. Op de website is in duidelijke taal informatie over online flirten en sexting te vinden. De Sekszusjes waren bij de lancering en bespraken met de aanwezige cliënten waar je op moet letten bij online flirten.

  • Digitaal onbeperkt
  • Gezondheid
 4. SEIN heeft vorige week de eerste Regenbookweek georganiseerd. Hiermee vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn en wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Het doel van de week was het bespreekbaar maken van de thema’s LHBTIQ+ en diversiteit. Er zijn bij SEIN diverse leuke, leerzame en gezellige activiteiten georganiseerd waaronder ook het hijsen van de regenboogvlag in Cruquius door de burgemeester van Haarlemmermeer.

 5. Op 11 en 12 oktober zijn de medewerkers van Elver ondergedompeld in Zorgtechnologie. Tijdens Zorgtech ‘22 konden ze kennismaken met allerlei technologische snufjes die in de zorg gebruikt kunnen worden. Een bijzonder ontvangst door robot Pepper kon niet ontbreken.

  • Digitaal onbeperkt
 6. Minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport bezocht op 26 september een dagbestedingslocatie en het behandelcentrum van Zuidwester. Hier ging zij in gesprek met ervaringsdeskundigen, verwanten, zorgmedewerkers en inhoudelijk deskundigen. De focus lag op de problemen rondom de toegankelijkheid van medisch generalistische zorg voor mensen met een beperking. Minister Helder zegt de ervaringen van haar bezoek zeker mee te nemen naar Den Haag.

  • Langdurige zorg
 7. Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt voorbij. Maar er wordt rekening gehouden met een opleving van het coronavirus in het najaar. Daarom wordt vanaf de tweede helft van september 2022 een herhaalprik tegen corona aangeboden. Ook aan zorgmedewerkers. Coronacrisismanager en arts verstandelijk gehandicapten Ingrid van Zoest geeft antwoord op vier veelgestelde vragen rondom de herhaalprik voor zorgmedewerkers.

 8. Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 organiseert Amerpoort op 10 november de feestelijke, landelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. Vanaf vandaag, 9 september, hebben mediamakers een maand lang de tijd om hun mediawerk in te sturen.

  • Digitaal onbeperkt