Artikelen door Han Huizinga

 1. Het lukt nog lang niet altijd om veilig te communiceren. Dat heeft meerdere oorzaken, zoals niet weten hoe, tijdsdruk of niet meewerkende techniek. Omdat veel zorginstellingen hiermee worstelen, ontwikkelde het programma Informatieveilig gedrag in de zorg een toolkit.

  • Digitaal onbeperkt
 2. In de Levensloopaanpak werken netwerkpartners samen in de zorg en ondersteuning van de meest ingewikkelde forensische patiënten. In het hele land gebeurt er al veel rondom de Levensloopaanpak. Op de vernieuwde website van de Levensloopaanpak verzamelen we goede voorbeelden. Groot of klein. Uit het hele land.

  • Goede kwaliteit
  • Maatschappelijke ondersteuning
  • Veiligheid voorop
 3. Technologie helpt mensen met een beperking om hun eigen leven zo betekenisvol en zelfstandig mogelijk te leiden. Op de website van Zorg van Nu vind je een overzicht van innovaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook biedt deze website een stappenplan om technologie te implementeren in je organisatie.

  • Digitaal onbeperkt
 4. Academy Het Dorp heeft op verzoek van de VGN een overzicht opgesteld van kennisnetwerken rond technologie in de gehandicaptenzorg. In het overzicht zijn 34 kennisnetwerken opgenomen. Het zijn met name kennisnetwerken uit de gehandicaptenzorg en enkele netwerken uit de ouderenzorg en een beroepsvereniging. Het betreffen verschillende typen netwerken, waarbij de overeenkomst is dat zij allemaal betrekking hebben op technologie in de gehandicaptenzorg.

  • Digitaal onbeperkt
 5. KFZ Callronde voorjaar 2023

  Nieuws -

  Nieuwe (call)ronde, nieuwe kansen! Het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) heeft per 1 februari een callronde geopend. In een callronde stelt KFZ subsidie beschikbaar voor projecten die relevant zijn voor de forensische zorg.

  • Goede kwaliteit
  • Jeugd
 6. Het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) heeft de website voor het Kwaliteitskader Forensische Zorg gelanceerd! Deze website helpt de forensische sector bij de implementatie van het Kwaliteitskader FZ en biedt zowel bestuurders als professionals praktische handvatten en inspiratie om met de invoering en uitvoering van het Kwaliteitskader FZ aan de slag te gaan.

  • Goede kwaliteit