Artikelen door Han Huizinga

 1. Staat informatieveiligheid ook bij jou hoog op de agenda en wil je kennismaken met een aanpak die de focus legt op gedrag? Dan is dit je kans. Vandaag opent de inschrijvingstermijn voor de tweede reeks van de interactieve masterclass ’Informatieveilig gedrag in de zorg’. Na een succesvolle lancering afgelopen zomer mag het enthousiaste team van gedrags- en informatieveiligheidsexperts opnieuw een groep begeleiden. Deelname is gratis. Wacht alleen niet te lang met beslissen, want er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar en vol = vol.

  • Digitaal onbeperkt
  • Gerichte opleiding
 2. De Wet zorg en dwang (Wzd) bepaalt dat zorgaanbieders minimaal twee keer per jaar een digitaal overzicht over de toepassing van onvrijwillige zorg moeten aanleveren bij de inspectie. Per locatie (of accommodatie) moet dit overzicht worden aangeleverd. Voor de aanlevering heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) nodig dat elke Wzd locatie (accommodatie) ook als een vestiging in het Handelsregister is ingeschreven. Tijdens de pilot Digitale gegevensaanlevering Wzd is naar voren gekomen dat niet alle vestigingen in het Wzd-register voorzien zijn van een vestigingsnummer.

  • Digitaal onbeperkt
  • Goede kwaliteit
  • Wet- en regelgeving
 3. Heb je met jeugdhulp te maken (gehad) en wil je helpen om jeugdhulp in Nederland te verbeteren? Vul dan via de link hieronder in ongeveer 15 minuten een vragenlijst in. Het gaat om jouw ervaring, positief of negatief, omdat ervaring telt!

  • Jeugd
 4. Een belangrijke factor bij informatieveiligheid is gedrag. Voor het verhogen van hun informatieveiligheid is het van belang dat zorgorganisaties kennis hebben van effectieve aanpakken voor gedragsverandering en deze gebruiken voor hun belangrijkste informatieveiligheidsproblemen. Praktische handvatten voor zo'n effectieve aanpak zijn ontwikkeld in een pilot bij vier zorgorganisaties, vanuit een gedragswetenschappelijke basis en aangevuld de ervaringen uit de praktijk. Theorie en praktijk zijn nu samengebracht in een praktische wegwijzer. Belangrijkste advies: zoom in op het gedrag, zodat je gericht de benodigde acties kunt kiezen om je informatieveiligheidsprobleem op te lossen.

  • Digitaal onbeperkt
 5. In opdracht van de VGN voert Advisaris een onderzoek uit naar de stand van zaken en ervaringen rond de voorbereiding en implementatie van e-Overdacht en de aansluiting op PGO’s van cliënten. Het doel is een goed beeld van de hele sector, van klein naar groot en van net begonnen tot klaar met de voorbereiding. Op 15 augustus a.s. sluit de mogelijkheid om deel te nemen aan dit onderzoek en daarmee de mogelijkheid om middels een interview in korte tijd voor u zelf helder te hebben waar u staat bij de voorbereiding voor e-overdracht en PGO. Daarom nodigen wij u van harte nog uit om uw bijdrage te leveren aan dit onderzoek, mocht u dit nog niet hebben gedaan.

  • Digitaal onbeperkt