Artikelen door Jessica Hendriks

  1. Binnenkort start de actualisatie van de VGN Handreiking verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de gehandicaptenzorg uit 2017 om deze in lijn te brengen met gewijzigde kaders. Om te zorgen dat de handreiking goed blijft aansluiten bij vraagstukken van gehandicaptenzorgorganisaties rond het vormgeven en vastleggen van verantwoordelijkheidsverdeling, zoekt de VGN meedenkers voor de klankbordgroep.

    • Goede kwaliteit
  2. In opdracht van VWS heeft KPMG een onderzoek uitgevoerd naar de herijking van het huidige VG7-zorgprofiel. Op 30 mei is de eindrapportage van het onderzoek gepubliceerd.
    De hoofdconclusie van het onderzoek is dat het niet mogelijk is om onderscheid te maken op basis van cliƫntkenmerken. De zorgvragen van de doelgroep zijn zo divers en uiteenlopend (ook in de tijd), dat een splitsing in sub-profielen binnen het huidige VG7-profiel niet mogelijk blijkt.

  3. Op 25 januari bezocht een aantal VGN- en LFB-collega's een inspiratiebijeenkomst bij Estinea in Aalten. Het was een heel inspirerende en soms ook confronterende dag. De visie 2030 kwam tot leven in de mooie presentaties van cliƫnten en medewerkers waarbij gelijkwaardigheid centraal stond. Ook gaf de dag ons stof tot nadenken.

    • Visie 2030
  4. Begeleiden in de complexe zorg binnen de gehandicaptenzorg is echte topsport. Daarom zoekt de VGN (voormalig) topsporters (die affiniteit hebben met de gehandicaptenzorg). Om samen te leren hoe je een topprestatie neerzet en hoe je kunt presteren onder hoge druk.