Achtergrond

Gezond en lekker koken met de Kookapp

03 november 2022

Leren koken en nieuwe recepten uitproberen. De Kookapp is er voor mensen met een beperking en hun begeleiders. De app is een initiatief van Reinaerde, Amerpoort en Humanitas DMH.

Innovatie de kookapp
Jolanda Broers kookt met veel plezier met behulp van de Kookapp. Foto gemaakt door Angeliek de Jonge

Inspiratie voor een gezonde maaltijd

Zorgvuldig weegt Jolanda Broers (44) de hoeveelheid pasta af die ze nodig heeft voor een van haar favoriete gerechten: pasta in romige saus. ‘Voor het recept gebruik ik de Kookapp. Ik kreeg deze tip van de voedingsdeskundige van Reinaerde waar ik woon. Er staan lekkere recepten in. Zo krijg ik inspiratie voor een gezonde maaltijd.

Koken is een fijne ontspanning

Stap voor stap zie je hoe je de maaltijd moet klaarmaken. Er staan ook filmpjes in de app en een kookwekker. Dat is makkelijk.’ Koken is Jolanda’s grote passie. Ze kookt bijna zeven dagen per week. Een aantal dagen zelfs twee keer op een dag: op haar dagbesteding en thuis. ‘Als ik uit mijn werk kom ben ik vaak moe. Koken is dan een fijne ontspanning, ik word er rustig van. Als kind stond ik al met mama in de keuken en mocht ik helpen met snijden en roeren in de pan.’

Zelfredzaamheid vergroten

De kookapp is een gratis app en een initiatief van zorgmedewerkers van Reinaerde, Amerpoort en Humanitas DMH. Het helpt cliënten in het vergroten van hun zelfredzaamheid.

www.dekookapp.nl

De kookapp

Dit artikel is verschenen in de novembereditie van Markant. In deze editie verscheen ook een interview met minister Conny Helder waarin je leest wat zij heeft geleerd van de gehandicaptenzorg.

Angeliek de Jonge Fotograaf en tekstschrijver