Achtergrond

Slaaprobot helpt bij slaapproblemen

17 juli 2023

De slaaprobot Somnox is voor Angelique van der Heijden een uitkomst. Sinds zij deze robot gebruikt heeft ze veel minder problemen bij het in slaap komen.

Slaaprobot Somnox
Angeliek van der Heijden. Foto: Angeliek de Jonge

Woonlocatie van InteraktContour

Yoga, slaapmedicatie - niets hielp Angelique om te ontspannen en in slaap te vallen. ‘Ik heb heel veel klachten en ben erg onrustig, waardoor ik slecht slaap’, vertelt Van der Heijden. Ze woont op Landsherenpoort, een woonlocatie van InteraktContour in Deventer voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Uitleenservice voor technische hulpmiddelen

Deze organisatie heeft een uitleenservice voor technische hulpmiddelen. Mensen met NAH die ondersteuning van InteraktContour ontvangen, kunnen deze hulpmiddelen vrijblijvend proberen. Angelique gebruikt sinds januari de slaaprobot, Somnox.

Veel sneller in slaap

Met subtiele geluiden en bewegingen simuleert Somnox de menselijke ademhaling. Door mee te ademen, ontspannen gebruikers makkelijker en vallen sneller in slaap. ‘Ik ben er zo blij mee. Hij brengt me rust en stabiliteit: yin en yang. ‘s Avonds val ik binnen vijf minuten in slaap om daarna een paar uur heel diep te slapen. Ook overdag pak ik hem wel drie tot vier keer. Ik kan hem niet meer missen, dat is een ding dat zeker is.’

Dit artikel komt uit de derde editie van 2023 van Markant, het tijdschrift van de VGN. 

Angeliek de Jonge Fotograaf en tekstschrijver