Nieuws van leden

Dichterbij onthult bijzondere ontmoetingsplekken

31 maart 2022

Stichting Dichterbij onthulde woensdag 16 maart nieuwe ontmoetingsplekken. Ze zijn een bijzonder aandenken aan de coronaperiode. De plekken bestaan uit een nieuw geplante boom en een unieke picknickbank. Deze is door cliënten ‘verfraaid’.

Boomplantdag Dichterbij
Foto van Dichterbij

De keuze voor de datum 16 maart lag voor de hand: precies twee jaar na de eerste lockdown én op Nationale Boomfeestdag. De ontmoetingsplekken werden officieel onthuld in Gennep, bij het servicekantoor van de zorgorganisatie.

Bekijk de video van de feestelijke onthulling.

Kracht van samenzijn

Het idee voor de ontmoetingsplekken ontstond in én door coronatijd. Bestuurder Monique Caubo: ‘Deze periode heeft ons laten zien wat de kracht is van samenzijn. En de waarde van onderling contact.’ Cliënten, hun families en medewerkers van Dichterbij beleefden door corona een impactvolle periode. ‘De ontmoetingsplekken zijn een aandenken, vanuit positieve gedachte. Vanuit het gevoel van ‘samen sterk’.’

Iedere bank is uniek

Naast de ontmoetingsplek in Gennep, krijgen ook de andere regio’s van Dichterbij een eigen ontmoetingsplek. En iedere picknickbank is rolstoelvriendelijk én uniek: op de banken sieren namelijk de tekeningen van cliënten van Dichterbij uit de desbetreffende regio. Die tekeningen werden door dagbestedingslocatie Ambachtelijk Hout op de banken gegraveerd.

Japanse notenboom

De boom die bij de ontmoetingsplekken gepland wordt, is de Ginkgo Biloba, de Japanse notenboom. Die staat voor hoop, liefde en kracht. ‘We willen het ook echt gebruiken om onderlinge ontmoeting te stimuleren. Lekker in de buitenlucht’, besluit Monique Caubo. Monique Caubo (Voorzitter Raad van Bestuur Dichterbij) schept aarde bij de nieuw geplante boom. De tekentalenten zijn trots op ‘hun’ tekening op de picknickbank. De insteek was: ‘Teken iets waar je blij van wordt’.

Boomplantdag Dichterbij
Foto Dichterbij

Over Dichterbij

Blijf je graag op de hoogte van nieuws van Dichterbij? Meld je dan aan voor onze perslijst of nieuwsbrief met organisatienieuws. Wij zijn Dichterbij voor mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Wij gaan uit van wat de cliënt nodig heeft: op basis van de behoeften, wensen en talenten werken we samen aan een fijn en betekenisvol leven.

Dichterbij heeft ongeveer 1.000 locaties in de regio’s Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Thuis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij bieden wij ondersteuning, zorg en behandeling, in alle fasen van het leven. In 2021 wonen er ruim 2.200 cliënten bij Dichterbij.

Onder de naam STEVIG verlenen we crisisopvang, specialistische en forensische zorg.