Nieuws van leden

Groot Schuylenburg bestaat 70 jaar

Leestijd: 3 minuten
28 februari 2022

Woonzorgpark Groot Schuylenburg bestaat zeventig jaar. Op donderdag 3 maart staan we samen met onze bewoners en medewerkers feestelijk stil bij dit jubileum. Want wie jarig is trakteert! Daarom krijgen alle locaties op die dag een heerlijke verjaardagstaart gemaakt door onze eigen bakkerij.

Groot Schuylenburg

Sinds 1952 is 's Heeren Loo gevestigd op het terrein van het voormalig Apeldoornsche Bosch en kreeg het de naam Groot Schuylenburg. Naast het woonzorgpark heeft 's Heeren Loo ook kleinschalige woonvormen in verschillende wijken van Apeldoorn.

Bewoners vanaf het eerste uur

Het is bijzonder dat er bewoners zijn die vanaf het eerste moment bij ons wonen. Zoals Theo Veenstra. Hij werd als 3-jarig jongetje binnengebracht. Theo heeft zijn eerste jaren op het woonzorgpark gewoond. In 1980 verhuisde Theo naar een buitenwoning in Apeldoorn. “Dat was een goede verandering. Ik heb op een gegeven moment aangegeven dat ik zelfstandig wilde wonen. Dat heb ik geleerd op de Zeester. Ik moest leren koken en leren boodschappen doen. Ik ben toen gaan samenwonen met Aleida, mijn vrouw.” Theo was een van eersten die van wonen op een groep naar zelfstandig wonen ging. 

Nóg een feestje

We hopen dit jaar ook nog een mooi jubileumfeest te kunnen organiseren voor onze bewoners, hun familie, vrijwilligers en medewerkers. De organisatie hiervoor heeft vanwege corona en onze kwetsbare doelgroep stilgelegen. Nu de maatregelen zijn versoepeld, pakken we de plannen hiervoor weer op. Ook zetten we dit jaar alle bewoners die ook 70 jaar worden extra in het zonnetje.

Maak kennis met woonzorgpark Groot Schuylenburg

Woonzorgpark Groot Schuylenburg is onderdeel van ’s Heeren Loo regio Apeldoorn. Op het woonzorgpark wonen en werken ruim 700 cliënten met een verstandelijke beperking in een prachtige beschermde omgeving. Ook zijn alle voorzieningen aanwezig. Zoals brasserie de Zon, bakkerij Zonnehoeve, de Spar, cadeauwinkel Lookado, een fietsenmakerij en kinderboerderij de Kakelhoeve.

Met inachtneming van de coronamaatregelen nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen op ons woonzorgpark.

Over ’s Heeren Loo

's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten.

's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedrags­wetenschappelijke specialisten verbonden. Met 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.