Nieuws van leden

SDW Multimediateam wint het Slimme Zorg-idee!

07 maart 2022

Het slimme zorg-idee 'SDW Multimediateam’ van SDW heeft vandaag een cheque ter waarde van €10.000,- gewonnen tijdens de week van de Slimme Zorg. Met dit bedrag kunnen zij het door hen bedachte idee uit gaan werken. Het gewonnen idee geeft cliënten de kans hun talenten (verder) te ontdekken en ontwikkelen door middel van het in beeld brengen van hun eigen verhaal.

Prijsuitreiking Slimme Zorg-idee SDW
Foto Ingrid van Huijkelom, bestuurder SDW & Marissa, cliënt en ervaringsdeskundige binnen SDW

Met het SDW Multimediateam ontstaat er een unieke werkplek binnen SDW; een dagbesteding gericht op multimedia. Daarnaast gaan zij scholingen in multimedia geven en zoeken ze de samenwerking op met scholen en andere organisaties. Zo maken ze met eigen ideeën en talenten allerlei producties in beeld en geluid. 

4G's 

Voorafgaand aan de week van de Slimme Zorg (21 t/m 25 februari) konden cliënten, netwerk én  medewerkers van SDW een zelfbedacht slimme zorg-idee aanleveren. Uit alle inzendingen werd een top 5 gekozen, welke kans maakte op een bedrag tot €10.000,- om het idee ook echt uit te werken. Het gewonnen bedrag kan ingezet worden voor de aanschaf van technische hulpmiddelen, voor uren of voor het inhuren van hulp bij het uitvoeren van het idee. De winnaar gaat zelf actief meehelpen om het idee te realiseren. De ideeën moeten bijdragen aan een van de 4G’s van SDW: Goed leven, Goed werk, Gezonde organisatie of Goede samenwerking.

Vanaf maandag 21 februari kon er door iedereen gestemd worden op het beste idee. De digitale stembus sloot op woensdag 23 februari om 16.00 uur. Tijdens een feestelijke lunch met de top 5 op donderdag 24 februari bij lunchroom de Colweghe in Halsteren is de winnaar bekend gemaakt. SDW bestuurder Ingrid van Huijkelom overhandigde de cheque aan Marissa, cliënt en ervaringsdeskundige binnen SDW. ‘Het is heel erg leuk om deze prijs te winnen. En fijn voor de ervaringsdeskundigen en andere cliënten dat er weer wat nieuws bij komt wat we kunnen doen’.

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.