Nieuws van leden

SEIN realiseert woningen voor zorgmedewerkers

01 december 2023

SEIN, expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, heeft op een van haar woonzorglocaties in Cruquius acht nieuwe duurzame studio’s gebouwd. Deze studio’s zijn speciaal gebouwd voor nieuwe medewerkers. Medewerkers die naast een baan als begeleider in de zorg ook kans maken op een van de studio’s. Vanaf januari 2024 zijn de woningen klaar. De studio is een compacte woning op een unieke locatie, omringd door groen, op loopafstand van het werk en nabij gezellige Haarlem.

SEIN woningen voor medewerkers
Impressie Personeelsappartementen

Ruimte voor werken en wonen

De bedoeling van het initiatief is het werven van nieuwe medewerkers voor de woonzorg. Het liefst van buiten de regio. 'Mensen die verder dan 35 km bij SEIN vandaan wonen maar wel bij ons willen werken kunnen vaak geen passende of betaalbare woonruimte vinden. Het woon-werkverkeer is in tijd belastend voor deze potentiële medewerkers. Door het bieden van een baan met een woning kan SEIN deze medewerkers toch binden en boeien voor langere termijn', zegt de bestuurder van SEIN, Jean Willem Barzilay. Het inzetten op medewerkers buiten de regio kent als voordeel dat SEIN de arbeidsmarkt binnen de regio minder belast.

In Cruquius staat de grootste woonlocatie van SEIN. Dag en nacht bieden we zorg, begeleiding en behandeling aan ongeveer 270 mensen van diverse leeftijden met complexe epilepsie. Op het terrein ontvangen bewoners ook dagbesteding zoals in de winkel EigenWijz, de manege en diverse centra waar zij de dag betekenisvol doorbrengen.

Wat is SEIN?

SEIN is een kennis- en expertisecentrum voor mensen met epilepsie en verwante aandoeningen. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek van en naar epilepsie. Naast epilepsie biedt SEIN ook diagnose en behandeling aan mensen met slaapproblemen. Voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking biedt SEIN diverse woonvormen, logeeropvang en dagbesteding. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over twee klinieken, dertien poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en drie slaapcentra.

Voor meer informatie over wonen en werken bij SEIN, kijk op de website van SEIN: