Nieuws van leden

Spraakmakers zoemt op radio 1 in op 's Heeren Loo Zeeland

Leestijd: 4 minuten
08 juni 2021

's Heeren Loo heeft sinds de overname van het Zeeuwse Arduin in 2018 bergen werk verzet. De eerste nieuwbouw in de Middelburgse wijk Rittenburg is nu aanleiding om ons verhaal te vertellen. Over hoe trendsetter Arduin door de tijd werd ingehaald en in de problemen kwam. Over welke veranderingen 's Heeren Loo heeft ingezet en wat daarvan nu al merkbaar is voor iedereen.

Medewerkers van 's Heerenloo Zeeland in gesprek met radio 1.

Zeeuwse minireportages 

Het Zeeuwse verhaal wordt in vijf minireportages verteld door medewerkers, verwanten en cliënten. Zeeland gaat van 160, veelal kleine locaties in eengezinswoningen, naar een beperkt aantal clusters van woningen voor 32 tot 64 cliënten in Goes, Vlissingen en Middelburg. Wat komt er allemaal kijken bij de verhuizing van 400 cliënten de komende jaren? Grootste woonruimte komt in Vlissingen; 96 bewoners in groepswoningen en appartementen. Hoe denken verwanten over de vernieuwingen? En natuurlijk ook: wat betekent dit voor de medewerkers en de manier waarop zij zorg bieden aan Zeeuwen met een verstandelijke beperking?
 

Luistertip

Luister naar de verhalen van 's Heeren Loo Zeeland, voorheen Arduin, maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni, elke dag rond de klok van half elf op radio 1 (NPO1). De directeuren Roland en Peter, zorgmedewerkers Willeke, Amber, Nadine en Sytske, verwant Josephine, cliënt René en nog tal van anderen vertellen hun verhaal.

Vrijdag 11 juni plaatst Spraakmakers op hun website een verhaal, foto's, en linkjes naar de vijf reportages. Dus terugluisteren kan ook.

Radio1 interviewt cliënt René van 's Heeren Loo Zeeland, voorheen Arduin.
Bewoner René van 's Heeren Loo Zeeland, voorheen Arduin, tijdens een interview met radio 1.
Radio 1 in gesprek met medewerkers en bewoners van 's Heeren Loo Zeeland
Radio 1 in gesprek met medewerkers en bewoners van 's Heeren Loo Zeeland