5 mei: Internationale dag van de handhygiëne

Op 5 mei is het de Internationale Dag van de Handhygiëne. Er wordt op deze dag aandacht gevraagd van zorgmedewerkers voor het belang van handhygiëne.

Handhygiëne

Je handen gebruik je de hele dag. Ook zonder dat het zichtbaar is, worden ze vies. Via de handen kunnen bacteriën en virussen worden overgedragen. Daarom is het belangrijk om regelmatig goed je handen te wassen. Zeker als je in de (gehandicapten)zorg werkt – met kwetsbare mensen – is het extra belangrijk om hygiënisch te werken. Door hygiënisch te werken kan je voorkomen dat iemand ziek wordt.
 

Aan de slag

Als organisatie kan je aandacht besteden aan de dag van de handhygiëne, bijvoorbeeld door medewerkers te attenderen op het dossier:

Daarnaast kan je als organisatie aansluiten bij de activiteiten die regionaal georganiseerd worden. Zo participeren de Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistente (RZN-ABR) actief in deze week en bieden zij hun ketenpartners ondersteuning in het vergroten van het bewustzijn rondom (hand)hygiëne. De volgende RZN-ABR regio’s hebben hiervoor een programma beschikbaar:

Regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie

Staat jouw regio hier niet tussen, maar kan je wel ondersteuning gebruiken bij infectiepreventie en de aanpak van antibioticaresistentie? Ga dan naar https://zorgnetwerkenabr.nl/over-de-zorgnetwerken en neem contact op met het ABR-zorgnetwerk in jouw regio.

Deze pagina is een onderdeel van