Nieuws

E-learning module Slaapproblematiek maakt verschil van dag en nacht

28 maart 2018

Sherpa lanceert de eerste e-learning module Slaapproblematiek voor mensen met een verstandelijke beperking. De module is ontwikkeld in samenwerking met Cordaan, de Amerpoort, Nyx zorg voor slaap, ’s Heeren Loo en de Kenniskring slaap. De module is bestemd voor begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals.

In de afgelopen jaren zijn het vergroten van kennis rond slaap én het organiseren van de juiste voorwaarden om een goede slaap te verkrijgen aandachtspunten binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Naar schatting heeft 33% van de Nederlandse bevolking last van min of meer ernstige slaapproblemen. Bij mensen met een verstandelijke beperking komen deze problemen zelfs vaker voor.

Het resultaat van een slechte of verstoorde slaap kan op den duur grote lichamelijke en/of psychische gezondheidsproblemen veroorzaken. In het ergste geval kunnen specifieke slaapproblemen levensbedreigend zijn. Gezien de grote negatieve invloed van slaapproblemen op de algehele gezondheid van mensen, is het van belang dat men kennis heeft van de kwaliteit van slaap. Daarom heeft Sherpa het initiatief genomen om scholing te realiseren op het gebied van slaapproblematiek.

E-learning module Slaapproblematiek

De module leert begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals om anders te kijken naar het slaapgedrag van cliënten. Met de opgedane kennis zijn zij in staat om de slaap van cliënten waar nodig te verbeteren. Daarmee draagt de module bij aan het verbeteren van de kwaliteit van bestaan van cliënten.

Nieuwsgierig? Meer informatie of bestellen kan bij Sherpa: e.belderink@sherpa.org

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: