Nieuws

e-Zines VGN: Wmo inzicht en Jeugd

30 december 2013

In december heeft de VGN twee e-zines gepubliceerd. De negende editie van 'Wmo inzicht' kwam uit en voor het eerst het e-zine 'Jeugd'.

Beide e-zines gaan over de transitie van verschillende onderdelen uit de AWBZ naar de Wmo en Jeugdwet. De nieuwsbrieven zijn gericht op zowel medewerkers van gemeenten als van aanbieders in de gehandicaptenzorg.


Wmo inzicht

In het e-zine Wmo inzicht vertelt wethouder Dannenberg uit Zwolle over de voorbereiding op de nieuwe Wmo. Berry van Rijswijk, wethouder Sittard-Geleen, geeft antwoord op de vraag hoe hij denkt dat gemeenten hun inkoopproces kunnen innoveren, zodat ze het heel sociale domein kunnen bedienen. En wethouder Bert Frings van Nijmegen en bestuurder Gerard Kersten van zorgorganisatie Dichterbij vertellen over de sociale wijkteams in Nijmegen.

In Wmo inzicht 9, december 2013 komt verder de knip in de persoonlijke verzorging aan bod. Daarnaast leggen we uit wat de AWBZ-functie 'begeleiding groep' inhoudt, leest u over de nieuwe professional in het sociaal gemeentelijk domein en een bijzonder grand café in Nijkerk waar mensen met een beperking werken.


Jeugd

In het e-zine Jeugd: van AWBZ naar Jeugdwet aandacht voor:

  • Een praktijkvoorbeeld van specialistische jeugdhulp (behandeling FACT) en een praktijkvoorbeeld van vroegsignalering (aanpak SNEL).
  • Het regionaal transitiearrangement Groningen. Een interview met Jan Bos, programmamanager Transformatie Jeugdzorg Groningen, en Wilfred Juurlink, bestuurder Zorggroep Alliade.
  • Jordy, een jongen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Jordy (18) woont sinds zijn 14e bij Pluryn, waar hij in het orthopedagogische behandelcentrum (OBC) met succes verschillende fasen doorliep.

Deze pagina is een onderdeel van: