Nieuws

Eerste certificaten SOEC erkende leergang EMB Amarant uitgereikt

02 augustus 2012

Eind juni 2012 zijn de eerste certificaten uitgereikt aan de geslaagde cursisten van de Leergang EMB. Deze opleiding is erkend door de Stichting OpleidingsErkenningen Care (SOEC). Met gepaste trots namen de deelnemers hun certificaten in ontvangst, waarvoor zij hard hebben moeten studeren. Ook vanuit Amarant is tijd en energie geïnvesteerd om van de leergang EMB een succes te maken.

De leergang EMB is een onderdeel van een breder pakket aan leergangen die Amarant haar medewerkers aanbiedt. Hiermee wil de gehandicaptenzorginstelling gestructureerd de profesionaliteit en deskundigheid van haar medewerkers vergroten. Ook de andere leergangen zoals ouderen, autisme of (SG)LVG heeft Amarant ter toetsing voorgelegd aan de SOEC.

Intussen heeft de SOEC al vier certificaten verleend. Het vijfde certificaat wordt op dit moment beoordeeld.

Over SOEC
Veel bij- en nascholingstrajecten worden door gehandicaptenzorginstellingen zelf, al dan niet in samenwerking met opleidings- of kennisinstituten, ontwikkeld waardoor de kwaliteit van de opleiding niet objectief wordt gewaarborgd. Reden voor de VGN om de Stichting OpleidingsErkenningen Care (SOEC) op te richten. SOEC heeft tot doel om de kwaliteit van de bij- en nascholingstrajecten in de gehandicaptenzorg objectief vast te stellen door het beoordelen en al of niet erkennen van bij- en nascholingstrajecten voor op de gehandicaptenzorg.

 

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: