Nieuws

Feestelijke start 9e editie VGN masterclass wetenschappelijk onderzoek

12 september 2023

VGN manager Peter Kruithof opende op 8 september de negende editie van de VGN masterclass wetenschappelijk onderzoek, die wordt geleid door hoofddocenten Sabina Kef en Mariët van der Molen. De huidige deelnemers, van onder meer Dichterbij, Koninklijke Visio en IpsedeBruggen en Pluryn, treden in de voetsporen van 116 cursisten die deze masterclass inmiddels succesvol hebben afgerond. Ook zij gaan in de loop van de masterclass weer elk een eigen onderzoeksvoorstel ontwikkelen. Met de uitvoering daarvan dragen ze bij aan betere zorg en ondersteuning van de zorgvragers in de gehandicaptenzorg.

Opening masterclass wetenschappelijk onderzoek 8 september 2023

Achtergrond

De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Want met die uitkomsten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder verbeteren en innoveren. Daarom moedigt de VGN  organisaties in de gehandicaptenzorg aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Om hen daarbij te helpen, wordt sinds 2007 de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' georganiseerd. Deze was enkele jaren daarvoor door prof. Adri Vermeer voor ’s Heerenloo ontwikkeld en uitgevoerd. Na enkele edities werd de masterclass voortaan onderdeel van het VGN-kennisbeleid. Prof. Vermeer heeft in een warme overdracht het stokje overgedragen aan Joop Hoekman, die de masterclass vanaf de editie 2011 samen met Sabina Kef als hoofdocent heeft uitgevoerd. Op het einde van de 8e editie heeft Joop Hoekman afscheid genomen. Mariët van der Molen is nu de tweede hoofddocent.   

Interesse?

Er zijn nog mogelijkheden om aan te sluiten. In het blok van 9-10 november kunnen deelnemers nog instromen. Voorwaarde is dan dat ze een vervangende opdracht maken voor de gemiste startdag. Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Jan Visscher.
 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: