Nieuws

Fotowedstrijd toont zorg aan ouderen met een beperking

19 september 2016

Breng je passie voor zorg aan oudere mensen met een beperking in beeld. Dat is de opdracht die deelnemers aan een fotowedstrijd van het Kennisplein Gehandicaptgensector krijgen. Door hun beeld meteen te delen op social media inspireren de deelnemers anderen om met evenveel passie aandacht te geven aan een kwetsbare groep.  

Meedoen aan de fotowedstrijd ‘Ouderen in het vizier’ is zeer eenvoudig. Maak een foto die je passie of inspiratie voor het werken met ouderen met een beperking en zet ‘m met een bijschrift en de hashtag #oudereninbeeld op Twitter of Facebook. Mailen kan ook: info@kennispleingehandicaptensector.nl

Alle foto’s komen op de actiepagina  te staan. De makers van de vijf mooiste/leukste/meest originele inzendingen winnen een ingelijste uitvergroting van hun foto. Inzendingen moeten tussen de 3 en 6 Mb groot zijn en kunnen tot het eind van dit jaar worden ingediend. 

Ouderen in het Vizier is een onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten dat ‘Gewoon Bijzonder’ heet. Dit programma realiseert betere zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Fysieke en mentale kwetsbaarheid openbaart zich onder ouderen met een verstandelijke beperking eerder en vaker dan bij ‘gewone’ ouderen, vaak al vanaf de leeftijd van 40 jaar.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven