Nieuws

Genomineerden Special Media Awards bekend

13 oktober 2020

Op 10 november 2020 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de tweede keer de Special Media Awards uit. 30 genomineerden dingen mee in 10 categorieën van deze landelijke door de VGN gesteunde prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Stuk voor stuk laten de genomineerden met hun bijdrage zien hoe je sociale media op een positieve manier kunt inzetten.

grote groep mensen staat op een podium en kijken in camera
Winnaars Special Media Awards 2019.

Dit jaar live uitreiking via internet

Amerpoort maakt zich sterk voor digitale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. In 2018 organiseerde de zorgorganisatie voor het eerst een landelijk evenement, met een feestelijke award uitreiking in Beeld en Geluid. Dit jaar vindt de uitreiking plaats tijdens een live uitzending via internet. De presentatie van dit feestelijke event is in handen van Tess Milne en Kevin van den Berg. Voor deze tweede landelijke award uitreiking heeft de zorgorganisatie haar krachten gebundeld met de collega’s van ASVZ, Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia en Pluryn.

Samenwerking met de mediawereld

Naast samenwerking met partners uit de gehandicaptenzorg werkt Amerpoort voor de organisatie van de Special Media Awards samen met bedrijven uit de media. Met partners als Netwerk Mediawijsheid, NEP, MediaLab, DYTG, Beeld en Geluid en KRO-NCRV zal ook deze editie weer een feestje worden.

Eelco Kingma, oprichter van de DYTG, is jurylid bij de Special Media Awards: “Fantastisch, zo’n evenement dat zoveel sociale waarde heeft. Zo zijn wij 10 jaar geleden ook klein gestart. Het is belangrijk dat online video toegankelijk is voor iedereen!”

Leuk online leven

De Special Media Awards maken onderdeel uit van het actieprogramma Mediawijsheid en LVB van Netwerk Mediawijsheid. Met dit programma maken zij zich samen met zorgorganisaties, beroepsprofessionals en andere betrokkenen sterk voor een betere ondersteuning in mediawijsheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Niet makkelijk

Van 1 september tot en met 1 oktober konden mediamakers met een verstandelijke beperking hun werk inzenden. De jury werd verrast door mooie, grappige en enthousiaste bijdragen. Geen makkelijke keuze, maar uiteindelijk werden uit 109 inzendingen de 30 genomineerden gekozen. 

De vakjury van de Special Media Awards 2020 bestaat uit:

  • Teun Peters – cameraman en acteur
  • Kars de Hollander –  mediamaker op o.a. TikTok
  • Sander Pat – vlogger, radio-dj en ervaringsdeskundige.
  • Eelco Kingma – oprichter DTYG (Dutch YouTube Gathering)
  • Kirsten Jassies – Instagram specialist
  • Gwen van Poorten – presentatrice, podcastmaker en YouTuber. 

De genomineerden

De jury heeft 30 genomineerden gekozen uit 109 inzendingen, ingedeeld in 10 categorieën. Bekijk hier het overzicht.

De genomineerden komen uit: Someren, Leusden, Maastricht, Baarn, Kerkrade, Tilburg, Amsterdam, Goes, Zierikzee, Zoeterwoude, Landgraaf, Tubbergen, Zwolle, Amersfoort, Apeldoorn, Nijkerk, Soest, Huizen en Arnhem.

Alle deelnemers ontvingen bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden konden een mediatraining volgen om zich voor te bereiden op de award uitreiking. 

De winnaars worden op 10 november van 19.30 tot 21.00u bekend gemaakt tijdens een online event vanuit de studio’s op het Mediapark in Hilversum. Studiogasten zijn minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, directeur Beeld en Geluid Eppo van Nispen en directeur vereniging LFB Ellis Jongerius.

Meer informatie op www.special-media-awards.nl.

Informatie

De Special Media Awards worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, DeSocialMediaJuf, MediaJungle, ’s Heeren Loo, NEP, Philadelphia, Pluryn, MediaLab, Tess Milne, Kevin van den Berg, LFB, Ellis Jongerius, Netwerk Mediawijsheid, Innovatiestarters, VGN, YouTube, Eelco Kingma, DYTG, VSB Fonds, Stichting SFO, Teun Peters, KRO-NCRV, Gwen van Poorten, Kars de Hollander, Kirsten Jassies, Sander Pat, Rick Brink en Eppo van Nispen.

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: