Nieuws

Genomineerden voor de Ds. Visscherprijs 2024 bekend

Leestijd: 2 minuten
20 februari 2024

Marjolijn Heerings, Karlijn Pellikaan en Miriam Zaagsma zijn genomineerd voor de
Ds. Visscherprijs 2024. Deze prijs wordt toegekend aan een uitmuntende dissertatie op het gebied van de ondersteuning van en de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Op 14 maart wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

Prijs

De jury van de Ds. Visscherprijs 2024 heeft de genomineerden bekend gemaakt van de prijs die wordt toegekend aan een uitmuntende dissertatie op het gebied van (de ondersteuning van en de zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking. Voor 2024 waren er achttien kandidaten. De drie genomineerden voor de prijs zijn, in alfabetische volgorde:

  • Dr. Marjolijn Heerings - The good care relationship in long term care: attending to ethical tensions and burdens
  • Dr. Karlijn Pellikaan - Improving medical care for adults with Prader-Willi syndrome
  • Dr. Miriam Zaagsma - The added value of on-demand remote support. Experiences with DigiContact: 24/7 available support for independently living people with intellectual disabilities

Uitreiking

De uitreiking van de prijs vindt op 14 maart 2024 in de Aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen plaats. Naast de prijsuitreiking vindt deze middag de Ds. Visscherlezing plaats door Diederik Grootjans en is er aandacht voor het subsidiebeleid van het Ds. Visscherfonds. 

Achtergrond

Eenmaal in de twee jaar wordt de Ds. Visscherprijs toegekend aan een onderzoeker die een waardevolle dissertatie heeft gepubliceerd op het gebied van (de ondersteuning van en de zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000 bruto. Voor de genomineerden, die als tweede en derde worden verkozen, zijn prijzen van € 6.000 bruto beschikbaar. De prijs is een initiatief van het Ds. Visscherfonds i.s.m. het Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ). De jury bestaat uit: prof. dr. Petri Embregts (voorzitter), prof. dr. Bea Maes, prof. dr. Geraline Leusink, prof. dr. Xavier Moonen, dr. Sandra Mergler, dr. Carien Beurskens (bestuurslid Ds. Visscherfonds) en dr. Marjolein Herps (jurysecretaris).

Informatie

In Markant verscheen eerder een interview met Miriam Zaagsma.

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: