Nieuws

Global Leadership Exchange 2024: Uitnodiging voor leiders uit de gehandicaptenzorgsector om samen te bouwen aan inclusie!

13 maart 2024

Van 24 t/m 28 juni vindt de Global Leadership Exchange (GLE) plaats in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Met als thema ‘leading change: flourishing communities and wellbeing for all’. Het evenement biedt een unieke kans om een (internationaal) netwerk op te bouwen en kennis en ervaringen uit te wisselen met leiders uit de hele wereld. Denk aan bestuurders, clinici, politici, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en invloedrijke jongeren. De brede en internationale mix aan perspectieven brengt bijzondere lessen, inspiratie en een vernieuwde focus op inclusie, gewoon meedoen en gerelateerde thema’s. Vanuit de VGN zijn nog enkele (gratis) plaatsen beschikbaar. Lijkt het je wat om deel te nemen, lees dan verder!

Global leadership exchange (GLE)

VGN lid van internationale netwerk

Sinds 2023 is de VGN lid van het internationale netwerk Global Leadership Exchange (GLE). Binnen dit netwerk wisselen leiders in de gehandicaptenzorg, ggz, en verslavingszorg kennis en ervaringen uit. Organisaties die lid zijn van de VGN hebben toegang tot het netwerk en kunnen (gratis) deelnemen aan het GLE- evenement van juni. Plaatsen hiervoor zijn gelimiteerd. 

Voordelen van deelname aan het Global Leadership Exchange-evenement

Deelnemers van eerdere evenementen waren zeer te spreken over het ontmoeten van andere leiders van over de hele wereld. Het Global Leadership Exchange-netwerk biedt tijdens dit evenement de mogelijkheid om:  

  • Jouw kennis, leiderschap en persoonlijk netwerk verder te ontwikkelen
  • Meer te leren over innovatieve aanpakken vanuit internationale perspectieven
  • Bij de dragen aan wereldwijde kennisdeling
  • Samenwerking te versterken

Ernst Klunder (bestuurder 's Heeren Loo en bestuurslid VGN) is bij twee eerdere edities geweest. ‘De uitwisseling met collega's van andere landen maakt duidelijk dat we te maken hebben met veelal vergelijkbare uitdagingen, maar dat er vanwege de culturele verscheidenheid vaak voor andersoortige oplossingen wordt gekozen. Vanuit leiderschapsoogpunt is dat zeker ook voor ons interessant. Zo is mij bijgebleven dat andere deelnemende landen consequenter inzetten op het betrekken van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid bij alles wat gebeurt. We kunnen leren van andere landen en andere landen kunnen zeker ook leren van Nederland. Dat maakt een initiatief als dat van de GLE zo leuk en waardevol. Ik ben in juni dan ook graag van de partij!'

Vanuit de VGN bieden wij enkele gratis plekken aan voor het evenement op 24-28 juni. Deelname is mogelijk bij diverse onderdelen. Een voorwaarde is dat je ook na het evenement aan de slag gaat met de hierboven genoemde punten.

24-25 juni: Doe mee aan een match rondom diverse thema's

Op maandag 24 en dinsdag 25 juni vinden tweedaagse intensieve workshops (‘matches’) plaats. Met diverse thema's als leiderschap rondom diversiteit, cultuurverandering, toegankelijke steden en voordelen van zelfsturing bieden deze matches allerlei mogelijkheden voor uw organisatie. Deze matches zijn ingericht zodat bezoekers kunnen leren van de organiserende partij(en), maar ook andersom. Op de website van GLE staat een volledig overzicht van de matches. Wil jij deelnemen aan een van deze matches of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

26-28 juni: Ontmoet vooraanstaande leiders tijdens de network meeting

Vanaf woensdagmiddag, donderdag en vrijdag krijg je de mogelijkheid om 400 andere internationale leiders te ontmoeten in de Jaarbeurs in Utrecht. Gezamenlijk gaan jullie de diepte in met diverse vraagstukken rondom inclusie, VN-verdrag handicap en includerend leiderschap. Iedereen met interesse voor internationale netwerken en leiderschapsontwikkeling in de sectoren van gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, en verslavingszorg is welkom. Het evenement bestaat uit diverse plenaire sessies en sessies waar met een kleinere groep ruimte is voor discussie. Vul voor meer informatie of interesse in deelname het onderstaande formulier in.

Eva Huitink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Eva Huitink