Nieuws

Inschrijving geopend voor nieuwe NHG-leergang huisartsen

09 juni 2015

Steeds vaker heeft de huisarts te maken met patiënten met een (lichte) verstandelijke beperking. Deze kwetsbare groep patiënten vraagt om specifieke kennis. Om de huisartsen in deze vraag tegemoet te komen, ontwikkelden het NHG en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc deze nieuwe nascholing. De leergang is mede mogelijk door de financiering van het expertisecentrum Advisium van de ’s Heeren Loo Zorggroep. De eerste leergang start op 8 oktober 2015. Hiervoor is de inschrijving inmiddels geopend.

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking wonen steeds minder in zorginstellingen en steeds meer midden in de samenleving. Daar maken ze gebruik van reguliere huisartsenzorg. De huisarts is, ook voor deze kwetsbare groep, de eerste toegangspoort tot de gezondheidszorg. Maar de huisarts is vaak niet voldoende toegerust om deze specifieke zorg zo optimaal mogelijk te bieden. Er bestaat onder hen dan ook grote behoefte aan bijscholing. De nieuwe NHG-leergang biedt praktische en actuele kennis en vaardigheden, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Beter toegerust
In de NHG-leergang Eerstelijnszorg wordt onder andere ingegaan op medisch-inhoudelijk handelen, communicatie, samenwerking, professioneel gedrag en praktijkorganisatie voor de medische zorg voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Daarnaast worden specifieke onderwerpen zoals epilepsie en gedragsproblemen behandeld.

Meer informatie en inschrijven
Wilt u zich inschrijven of meer informatie? Neem dan contact op met Tessa Vocke, officemanager NHG, telefoon 030 282 35 59 of scholing@nhg.org of met Liesbeth van der Jagt, manager NHG scholing, via l.vanderjagt@nhg.org.

Deze pagina is een onderdeel van: