Nieuws

Jaarverslag Nationale Zorgklas

Leestijd: 1 minuten
01 juni 2022

In haar korte bestaan heeft de Stichting Nationale Zorgklas al veel mooie mijlpalen behaald. Opgericht in de Coronacrisis om in snel tempo verkorte leertrajecten te ontwikkelen voor extra handen in de zorg, werkten er achter de schermen soms meer dan honderd mensen per dag aan de Nationale Zorgklas. In dit jaarverslag deelt de stichting de resultaten van de periode 2021-2021. Neem een kijkje en leer meer over de ontwikkeling, doelen en toekomst van de Nationale Zorgklas.

Jaarverslag Nationale Zorgklas

Corona

Met de uitbraak van de Coronacrisis in 2020 was er een acute behoefte aan extra handen in de zorg. Om deze reden maakten het Ministerie van VWS, A+O VVT, de Arbeidsmarktagenda en de Goldschmeding Foundation geld vrij om de Nationale Zorgklas (NZK) op te richten. In slechts enkele weken tijd ontwikkelde de Nationale Zorgklas verkorte, online leertrajecten om de extra handen te trainen zodat zij verantwoord klaargestoomd werden voor het werk in de zorg.

Arbeidsmarkt

De Nationale Zorgklas draagt al bijna twee jaar bij aan duurzame oplossingen voor de arbeidskrapte en opleidingsvraagstukken in de zorg. Nieuw in te stromen medewerkers worden snel inzetbaar gemaakt voor ondersteuning in de zorg én zittende medewerkers en herintreders kunnen versneld aan de slag op hoger niveau.

Opleiden

Inmiddels zijn er duizenden online trainingen gefaciliteerd en vele (nieuwe) zorgmedewerkers via erkende mbocertificaten opgeleid. In samenwerking met publieke en private opleiders en het werkveld wil de Nationale Zorgklas de ouderen- en gehandicaptenzorg blijven voorzien van innovatieve en duurzame leertrajecten.

portretfoto van Gerard Schoep
Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerard Schoep

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: