Nieuws

Gratis toegang lesmaterialen Nationale Zorgklas

Leestijd: 1 minuten
10 augustus 2023

Mooi nieuws voor zorgorganisaties en opleiders. De Nationale Zorgklas stelt sinds kort alle lesmaterialen gratis ter beschikking. Van trainingen tot aan mbo-certificaten, alle materialen van de Nationale Zorgklas zijn nu online beschikbaar. Zo kan bijvoorbeeld aan nieuwe medewerkers een introductie in de zorg via de training Ondersteunend Zorgverlener worden aangeboden. Of u laat werknemers via mbo-certificaten in samenwerking met een opleider doorstromen naar een nieuwe functie. Aanmelden en toegang verkrijgen gaat via de website van de Nationale Zorgklas.

Opleiden tijdens coronapandemie

De Nationale Zorgklas is in 2020 ontstaan na de uitbraak van het coronavirus. Er ontstond een acute behoefte aan extra handen in de zorg. Met financiële steun van het Ministerie van VWS en het arbeidsmarktfonds in de Verzorging-Verpleging-Thuiszorg hebben werkgevers, vakbonden en zowel private als publieke opleidingsorganisaties de Nationale Zorgklas ontwikkeld. In korte tijd werden verkorte, online leertrajecten ontwikkeld om de extra handen in  de zorg te trainen. Nieuwe medewerkers werden hiermee verantwoord klaargestoomd voor het werken in de zorg. Ook organisaties binnen de gehandicaptenzorg hebben succesvol gebruik gemaakt van de trainings- en opleidingsmogelijkheden via de Nationale Zorgklas.
In samenwerking met publieke en private opleiders en het werkveld wil de Nationale Zorgklas de ouderen- en gehandicaptenzorg blijven voorzien van innovatieve en duurzame leertrajecten.

Kennisdeling

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Zorgklas uiteenlopend lesmateriaal ontwikkeld, altijd met het doel om via kwalitatieve én innovatieve leertrajecten mensen mét en zonder ervaring in de zorg inzetbaar te maken. Duizenden mensen zijn inmiddels opgeleid via de trainingen en mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas. De curricula en kennis achter de leertrajecten worden nu gedeeld om hopelijk nog veel meer mensen op te leiden om te helpen in de zorg. De online portal blijft in ieder geval beschikbaar tot eind 2023.

Toegang online portal

Benut de unieke kans en ga aan de slag met de lesmaterialen van de Nationale Zorgklas! Via de websitepagina Nationale Zorgklas - Openbaar lesmateriaal kunt u uw organisatie aanmelden en toegang aanvragen.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de Nationale Zorgklas. Op de site vindt u ook de meest gestelde vragen over het beschikbare lesmateriaal: Nationale Zorgklas - 5 meest gestelde vragen over het NZK lesmateriaal!

 

portretfoto van Gerard Schoep
Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerard Schoep