Nieuws

Online platform Nationale Zorgklas na Pasen online

08 april 2020

Via de website extrahandenvoordezorg.nl worden vraag naar en aanbod van medewerkers voor de zorg bij elkaar gebracht. Wat nog ontbrak was een infrastructuur die hierop aansluit. Maar die komt eraan: momenteel leggen Actiz (de branchevereniging van zorgorganisaties), de VGN en landelijke partijen uit het onderwijs en het werkveld de laatste hand aan platform Nationale Zorgklas, dat na Pasen online komt.

online werkconferentie

Vraag naar crisisscholing 

De uitbraak van corona brengt een toenemende vraag naar crisisscholing met zich mee: scholing die huidig personeel zo snel mogelijk klaarstoomt voor werk in complexe zorgprocessen. Maar ook scholing die mensen zonder specifieke zorgachtergrond in een zo kort mogelijke tijd voorbereidt op zorgtaken. 

Gratis, landelijk en een duurzame oplossing 

De nationalezorgklas.nl is een gratis, laagdrempelig, landelijk platform met spoedcursussen, trainingsprogramma’s en coaching, voor zowel de gehandicaptenzorg als de ouderenzorg (in eerste instantie op niveau 2). Het biedt niet alleen een oplossing voor crisisscholing op korte termijn, maar is ook een duurzame oplossing. Het platform zal in de komende jaren een breed scala aan opleidingen kunnen faciliteren. 

Minie
Wil je meer weten?
Neem contact op met Minie Eising

Deze pagina is een onderdeel van: