Nieuws

Kennis over gehandicaptenzorg is volgende week in de reclame!

16 juni 2015

VGN-directeur Hans Schirmbeck wijst zorgambtenaren bij gemeenten op het belang van het komende Focus-congres op 22 juni.

Blog Hans Schirmbeck

Bij zelfstandige gemeenten met een bescheiden aantal inwoners werkt een handvol  ambtenaren – soms nog minder – met zorg en welzijn in het takenpakket. Hun portefeuille puilt sinds de transities uit: geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, ouderenzorg, welzijnswerk… gehandicaptenzorg.

Geen zorg, de sector reikt de kennis aan die nodig is. Alleen, de folders en flyers vliegen je om te oren. Waar doe je je boodschappen? Inkopers en regisseurs bij gemeenten kunnen momenteel als ze zouden willen elke dag naar een congres, een symposium of een workshop.

Bij zo’n overdadig aanbod hoort een advies. Ik zeg: wees op het gebied van gehandicaptenzorg selectief en maak een slimme keuze. Weinig tijd en snel inkopen doen? Op maandag 22 juni biedt het congres ‘Focus op kennis en onderzoek’ een enorm aanbod aan kennis en hoe je die kennis toepast.

Congrescentrum De Galgenwaard in Utrecht is die dag een ‘megastore met overvolle schappen’. Onder één dak vindt u een groot aanbod aan actuele thema’s op het terrein van gezondheid, gedrag en participatie. Een omvangrijk assortiment aan minisymposia, lezingen, posterpresentaties, workshops en ronde tafels. Zo zijn er bijdragen over leestijl, middelengebruik, vrijheidsbeperking, medisch ethische dilemma’s, het VN-verdrag, ICT, seksualiteit, effectieve interventie en het sociaal domein.

Beste inkoper, ik snap uw aarzeling. Inkopen doen kost tijd. Als mede-organisator van het Focus-congres reik ik u namens de VGN de hand. U hoeft niet eerst naar de bakker, de slager of de groenteboer, u shopt efficiënt alles wat u aan kennis en toepassing nodig heeft op één dag bij elkaar. De wetenschap en de praktijk komen er samen. Nog nooit was ‘kenniswinkelen’ zo inspirerend.

Het is gewoon bijzonder, wat er de 22e te gebeuren staat. Ik snap wel waarom dit congres deze subtitel heeft meegekregen. 

Hans Schirmbeck
Directeur VGN

Deze pagina is een onderdeel van: