Nieuws

Kennisplatform EVB+ gelanceerd tijdens symposium

07 februari 2017

Het symposium EVB+ in Ede vormde vrijdag 3 februari het officiële startmoment voor het Platform EVB+: een kennisnetwerk waarin kennis en ervaringen gedeeld en met elkaar verbonden worden. Aan de basis staan tien zorgorganisaties. EVB+ (de afkorting SGEVG wordt ook gebruikt) staat voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Dagvoorzitter van het symposium was Frank Bluiminck, directeur van de VGN.

De deelnemers woonden ’s ochtends twee boeiende plenaire lezingen bij. De presentatie van Carmen van Bussel richtte zich op de intensieve zoektocht naar balans in de relatie met de cliënt. Yvette van Dijkxhoorn nam de zaal mee in het onderzoek met als onderliggende vraag: ‘Aan welke knoppen moeten we draaien voor een optimale ontwikkeling van de cliënt?’.

Tijdens de lunch vond op de informatiemarkt een levendige uitwisseling van kennis en ervaringen plaats. Er bleek een grote behoefte om professionals van andere organisaties te ontmoeten en kennis met elkaar te delen. Dat gebeurde ook in het middagprogramma. De aanwezigen namen deel aan twee workshops naar keuze die door de initiatiefnemers van het platform werden verzorgd. Bijvoorbeeld ‘Relationele ontwikkeling - beweging als houvast’, ‘Tijd voor afbouw psychofarmaca’, ‘Herstel van het gewone leven’ en ‘Zelfverwonding’.

Met een flitsend filmpje – gemaakt door het Multimediateam van Pluryn – werd het kennisplatform EVB+ officieel gelanceerd. Het vormde een prachtige afsluiting van een enerverend symposium. 3 februari 2017 gaat de boeken in als de dag waarop een stevige basis voor een goed gedragen platform is gelegd.