Nieuws

Kirsten van den Bosch wint Ds. Visscherprijs 2016

18 maart 2016

Op 17 maart 2016 ontving Kirsten van den Bosch de Ds. Visscherprijs 2016 voor haar proefschrift 'Safe and Sound Soundscape research in special needs care'. Ze ontving een geldbedrag van € 10.000 voor haar unieke onderzoek vanuit de Rijksuniversiteit Groningen naar de invloed van de auditieve leefomgeving op het welzijn van mensen met  ernstige of zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Een goede afstemming van de geluidsomgeving op de persoonlijke kenmerken en behoeften van een persoon kan diens welbevinden bevorderen, hem stimuleren en mogelijke onrust en angst voorkómen.

Jury Ds. Visscherpijs 2016

De jury bestond uit Prof. Dr. Petri Embregts (voorzitter), Drs. Ruud Geus (jurysecretaris), Drs. Paul Goderis (bestuurslid Ds. Visscherfonds), Prof. Dr. Bea Maes, Dr. Sandra Mergler, en Em. Prof. Dr. Henny van Schrojenstein Lantman – de Valk. Zij beoordeelden in totaal 17 proefschriften met een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Het winnende onderzoek werd geprezen vanwege de theoretische fundering en de doordachte en originele innovatieve observatie- en onderzoeksopzet. Voor het juryrapport zie de bijgevoegde pdf.

Overige genomineerden

De tweede prijs, met een bedrag van € 3.000, ging naar de beide andere genomineerden:
Dr. Ellen Grootegoed (Amsterdam UvA), met het proefschrift Dignity of Dependence. Welfare State Reform and the Struggle for Respect;
Dr. Sara Nijs (Leuven), met het proefschrift Experience together. Peer interactions in persons with profound intellectual and multiple disabilities.

Ds.Visscherprijs

De prijs is een initiatief van het Ds. J.A. Visscherfonds in samenwerking met het tijdschrift NTZ en uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV. Op www.ntzonline.nl leest u meer informatie over alle inzendingen, evenals de Ds. Visscherlezing "De toekomst van de solidariteit" die door Jan Marijnessen werd gehouden. 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten