Nieuws

Kom naar de SamenSterkdagen!

19 september 2018

Onder het motto Samen Sterk voor Kwaliteit werken alle partners in de langdurige gehandicaptenzorg aan diverse activiteiten van de kwaliteitsagenda 2016-2018. Maar hoe leuk is het om zelf mee te praten over goede kwaliteit van zorg? Vanuit het programma ‘Ik doe mee!’ organiseren cliëntenorganisaties LFB, KansPlus, Ieder(in) en LSR dit najaar vijf SamenSterkdagen door heel Nederland.

De SamenSterkdagen worden georganiseerd voor mensen met een beperking, familieleden en begeleiders. Op deze dagen kunnen mensen elkaar ontmoeten, lezingen bezoeken en meedoen aan workshops, verzorgd door ervaringsdeskundigen. Enkele thema’s die worden besproken zijn het versterken van medezeggenschap, leven in vrijheid en toegankelijke informatie over zorg.  Alles staat in het teken van goede kwaliteit van zorg en ondersteuning.

Vijf bijeenkomsten
  • Vrijdag 28 september in Vries bij Visio
  • Vrijdag 5 oktober in Rijswijk bij Middin
  • Vrijdag 26 oktober in Bilthoven bij Reinaerde
  • Vrijdag 2 november in Rosmalen bij Cello
  • Vrijdag 9 november in Enschede bij Twentse Zorgcentra

Iedereen is welkom op deze bijeenkomsten, ook de mensen die te maken hebben met andere zorgorganisaties. De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00  tot 15.30 uur.

Doe mee!

Wil jij meedoen aan de SamenSterkdagen? Het programma ‘Ik doe mee!’ verspreidt zes weken vooraf de definitieve uitnodigingen voor de bijeenkomsten. Laat hier je e-mailadres achter zodat je persoonlijk een uitnodiging ontvangt voor de bijeenkomst naar keuze. Je kunt je ook direct aanmelden via samensterkdagen@outlook.com of deel het bericht met familie, vrienden of collega’s. Voor meer informatie kijk op www.ikdoemee.nl.

Kwaliteitsagenda

De VGN voert in samenwerking met leden en partners diverse activiteiten uit in het kader van de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg. Een belangrijke rol voor de VGN was het faciliteren van zorgaanbieders in het eigen maken van het Kwaliteitskader. Een ander actiepunt uit de kwaliteitsagenda is het versterken van de samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en praktijk. De VGN heeft bijeenkomsten georganiseerd om de samenwerking tussen deze geledingen te bevorderen. Meer informatie over de stand van zaken omtrent de activiteiten van de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg staat in de bijlage.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: