Nieuws

Laatste kans op subsidie voor brancheopleidingen

11 januari 2022

Mensen met een beperking moeten gewoon kunnen meedoen in de samenleving. Het is belangrijk dat zij ook tijdens dagbesteding en werk hun talenten ontwikkelen. En dat zij kunnen blijven leren na hun achttiende. Gelukkig kan dat!

Bekijk deze video voor de eerste ervaringen van de brancheopleiding en het aanvragen van subsidie.

Deze maand starten de eerste 170 cursisten vanuit de dagbesteding met de drie nieuwe brancheopleidingen, Assistent Facilitair, Assistent Groen en Assistent Logistiek. Vanaf 17 januari gaat de tweede subsidie ronde voor deze opleidingen van start.

Laat geen geld op de plank liggen

In juli 2021 is de Subsidieregeling brancheopleidingen groen, facilitair en logistiek van VWS in werking getreden, waarmee studenten vanuit de dagbesteding één van de drie brancheopleidingen kunnen volgen. Zorgorganisaties kunnen vanaf 17 januari t/m 11 februari 2022 opnieuw bij Dienst Uitvoering subsidies aan Instellingen een subsidieaanvraag indienen. Dit is de laatste ronde, dus laat deze kans niet liggen!

Het is de bedoeling dat de opleiding binnen zes maanden na de subsidietoezegging van start gaat. Dus ook na de aanvraag is er nog tijd om de opleiding te organiseren en cursisten met een dagbestedingsindicatie te werven.

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidieregeling, brancheopleidingen, samenwerking en ondersteuningsmogelijkheden vindt u op de website van de Academie voor Zelfstandigheid.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn