Nieuws

Leidraad LVB in het vizier online

10 september 2019

Het is zover: de leidraad LVB in het vizier staat online op het kennisplein gehandicaptensector! Veertig kennisproducten helpen bij het begeleiden van mensen met licht verstandelijke beperking in combinatie met verslavingen, zoals alcohol- en drugsgebruik.

Het doel van het project ‘LVB in het Vizier’ (onderdeel van Gewoon Bijzonder) is dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen meer in het vizier komen. Er wordt kennis opgehaald uit de praktijk en gebundeld. Deze informatie is beschikbaar gemaakt voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg die met deze doelgroep werken.

Inspiratie voor begeleiders en ondersteuners

De leidraad is ontwikkeld ter informatie en inspiratie voor begeleiders en ondersteuners van mensen met LVB. Welke keuze maken ze voor opvoeding, ontwikkeling en ontplooiing? Welke producten, activiteiten, documentaires en voorstellingen zijn er speciaal voor deze mensen ontwikkeld? Welke onderzoeken zijn er gedaan? Welke methoden zijn wetenschappelijk onderzocht en aantoonbaar werkzaam gebleken? Welke vlogs, blogs, facebookpagina’s en campagnes richten zich speciaal op mensen met LVB?

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het LVB in het vizier en de bijbehorende leidraad op de website van het kennisplein gehandicaptensector.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: