Nieuws

Leren en ontwikkelen in tijden van corona

02 september 2020

Hoewel leren en ontwikkelen in tijden van corona belangrijker is dan ooit, is het nu lastig om klassikale trainingen te organiseren. Gelukkig is online leren een goed alternatief, zeker nu veel medewerkers de voordelen van online samenwerken ontdekken. De elektronische leeromgeving van de VGN Academie wordt al door ruim vijftig instellingen voor gehandicaptenzorg gebruikt, voor een breed scala aan online opleidingen. Goed nieuws voor organisaties die nog niet deelnemen: instappen is weer mogelijk!

hand raakt beeld van tablet aan

Online leren

De online leertrajecten zijn via internet of rechtstreeks in de leeromgeving van de organisatie te volgen. De VGN Academie vult de rijk gevulde opleidingscatalogus dit jaar aan met nieuwe e-learnings over Leefstijl en Slaap, EVB/EMB, Methodisch werken, Seksualiteit, Groepsdynamica en Gehechtheidsproblematiek. De leerpakketten zijn goed te integreren met de praktijk, want ze bestaan uit casussen, video’s, job-aids, games, podcasts, praktijkopdrachten en werkvormen voor teamleren. Voor een aantal leertrajecten is accreditatie beschikbaar.

Meer dan ontwikkeling

De VGN Academie is naast een ontwikkelcollectief ook een netwerk van zorginstellingen en scholen die enthousiast ervaringen delen over de implementatie van leren en ontwikkelen in de gehandicaptenzorg.

Gratis e-learnings

Voor een blik op een deel van de leertrajecten, kun je een account aanmaken op https://zorgklas.vgnacademie.nl/home/nl-nl/shop. Hier staat een selectie uit de leertrajecten klaar voor iedereen die meehelpt in de zorg tijdens de coronacrisis, maar ook voor geïnteresseerden in de VGN Academie. Deze selectie is gedurende de coronacrisis gratis beschikbaar.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor permanente toegang tot het hele aanbod van de VGN Academie kan tot 1 oktober 2020. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van de VGN Academie voor jouw organisatie dan kun je contact opnemen met Paul Westmeijer via academie@vgn.nl. Of kijk op www.vgnacademie.nl.

De volgende VGN-leden doen al mee:

Abrona, Alliade, Amarant, Amerpoort, ASVZ, Aveleijn, Baalderborg groep, Stichting Breder, Careander, Cavent, Cello, Cordaan, Cosis, De Driestroom, Dichterbij, Esdégé-Reigersdaal, Frion Zorg, Gemiva-SVG Groep, De Hartekamp Groep, ’s Heeren Loo, Het Raamwerk, Humanitas DMH, Ipse de Bruggen, Leekerweide, Lunetzorg, Middin, De Okkernoot, Olmenes, Ons Tweede Thuis, Pameijer, De Passerel, Pergamijn, Pluryn, Prinsenstichting, Reinaerde, Sherpa, Siza, Sprank, Syndion, De Trans, Triade, Vanboeijen, VGN, De Waerden, De Witte Hoeve, Wonen Plus, Zekere Basis, De Zeeg, Zideris, De Zijlen, Zorgwiel, Zozijn en Zuidwester.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: