Nieuws

Masterclass wetenschappelijk onderzoek: toe aan een volgende stap in je carrière in de gehandicaptenzorg?

13 juli 2023

Ben jij geïnteresseerd in onderzoek doen en heb je affiniteit met de gehandicaptenzorg? In de VGN-masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' leer je van ervaren onderzoekers en hoogleraren hoe je een onderzoeksvoorstel opstelt en mogelijk ook uitvoert. In allerlei werkvormen maak je jezelf bekend met de onderzoeksliteratuur, leg je contacten met lectoren, hoogleraren en onderzoekers en verbind jij de praktijk met de wetenschap vanwege jouw klinische expertise. De nieuwe editie van de masterclass start op 8 september 2023. Op 18 augustus is de laatste kans om je aan te melden.

cursisten (stockfoto)

Onlangs was er een reünie met enkele deelnemers uit de voorgaande editie van de masterclass, waar hoofddocent Sabina Kef de volgende ervaringen optekende over wat deelname aan deze masterclass voor hen opleverde.

Wat levert de masterclass op voor starters in onderzoek?

“De masterclass heeft mij heel goed geholpen met de eerste stappen en ik voel me nu veel zekerder in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het is helemaal mijn ding!”

“Geweldig hoe ik het onderwerp waarnaar ik onderzoek wilde gaan opstarten helemaal uit heb kunnen werken. Ik heb hier nu subsidie voor gekregen en een congrespresentatie in het buitenland gegeven. Hierdoor zijn we nu de broodnodige kennis aan het verzamelen, wat weer bijdraagt aan de kwaliteit van onze zorg.”

Wat levert het op voor ervaren onderzoekers?

“Ik ben al jaren bezig met onderzoek. Het volgen van de masterclass heeft - naast dat het een stok achter de deur was - mij nieuwe motivatie gegeven voor mijn project. Ik leerde kwalitatief onderzoek meer te integreren in mijn werk. Ondertussen is er weer een internationaal artikel van mij verschenen.”

“De masterclass heeft bijgedragen aan de vervolgstap in mijn loopbaan!”

Wat levert de masterclass op voor de organisatie?

“De onderzoeksbril die de masterclass stimuleert, is essentieel voor de kwaliteit van de zorg en voor professionaliteit. We kunnen niet alleen op basis van onze goede intenties en warm kloppend hart te werk gaan. Uit onderzoek blijkt soms dat bepaalde activiteiten niet werken, of maar deels.” – Sabina Kef, docent aan de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam

Meer informatie en aanmelding

De masterclass start op 8 september 2023 en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld je uiterlijk 18 augustus aan via deze link. Lees hier alle praktische informatie over de Masterclass.

Verder lezen

  • Lees hier een blog van masterclassdocent Sabina Kef over het belang van de masterclass
  • Lees hier een uitgebreid interview met oud-masterclassdocent Joop Hoekman
     
Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: