Nieuws

November 2023: Maand van de 1000 Voorbeelden

Leestijd: 2 minuten
16 november 2023

De Banenafspraak, meer banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij een ‘gewone’ werkgever, bestaat inmiddels tien jaar en gelukkig wordt er nog steeds vooruitgang geboekt bij de realisatie van de doelstellingen. Dat is te danken aan de inzet van werkgevers die een baan beschikbaar stellen, werknemers die het werk daadwerkelijk doen, maar is ook te danken aan de inzet van dienstverleners als werkgeversservicepunten.

Maand van de 1000

Om aandacht te blijven vragen voor mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt staat november in het teken van ‘de maand van de 1000 voorbeelden’, waarin inclusie op de arbeidsmarkt wordt gevierd. In een openingscolumn schrijft Mark Rutte de komst van medewerkers die via de banenafspraak bij zijn ministerie zijn komen werken een enorme verrijking te vinden. “Niet alleen omdat het je blik verbreedt als je collega’s hebt met een heel andere achtergrond dan jijzelf, maar ook omdat het belangrijk is dat we iedereen in staat stellen mee te doen".

Het overkoepelende thema van dit jaar is samen te vatten in één verkiezingsslogan: Kies de Banenafspraak’. Met deze slogan worden werkgevers nadrukkelijk opgeroepen voor de Banenafspraak te kiezen’.

Goede voorbeelden

Op de website op naar de 100000 banen worden goede voorbeelden van inclusief ondernemen uitgelicht onder meer ter inspiratie voor andere ondernemers, die misschien nog net dat ene zetje nodig hebben om de stap te zetten. En om te laten zien dat de beweging naar inclusief ondernemen er een is van voldoening, verrijking en verbinding.

Evenementen

In november vinden er in zoveel mogelijk arbeidsmarktregio’s, in heel Nederland, evenementen of bijeenkomsten plaats. De evenementen variëren van workshops, een tour van wethouders langs inclusieve werkgevers, open dagen of meet & greets met potentiële kandidaten. Op de website op naar de 100000 banen kunt u alle reeds geplande evenementen vinden.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: